SON DAKİKA
Hava Durumu

'Seçime ben girmeyeceğim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçek manada siyaset yapamayanlar şahsımı hedef alıyorlar

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Seçime ben girmeyeceğim'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçek manada siyaset yapamayanlar şahsımı hedef alıyorlar. Varsa yoksa Erdoğan aşağı, Erdoğan yukarı. Seçime ben girmeyeceğim ki" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "10. Muhtarlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin tek başına iktidarda olduğu 13 yıllık dönemde, Türkiye'de istikrar döneminin yaşandığını söyledi.

Eğitim, sağlık, ulaşım, tarım gibi birçok alanda büyük yatırımlar yapıldığını ifade eden CumhurbaşkanıErdoğan, "Türkiye'nin güçlenmesini bu dönemde hazmedemeyenler çıktı. İçeride de çıktı, dışarıda da çıktı. Hala var mı bunlar? Var. Türkiye'ye bu ayrımcılığı sokmanın gayreti içerisinde olanlar var. Bunun için de çok ciddi çalışıyorlar. İşte buna fırsat vermemek için tekrar inanıyorum ki önümüzdeki 1 Kasım, istikrar mı, istikrarsızlık mı? Bunun seçimi olacaktır" diye konuştu.

Erdoğan, siyasette sözün ve söylemin büyük önem taşıdığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimlerin yenilenmesinin faturasını şahsıma çıkartanlar, kendi kabahatlerini gizlemenin peşindedirler. Bir kez daha söylüyorum, Meclis'te güvenoyu alacak çoğunluğa sahip bir hükümet kurulmuş da ben mi buna engel oldum? Zaten böyle bir yetkim, böyle bir imkanım da yok. Ama milletin desteğini alarak kavuşamadıkları imkanları, şark kurnazlığıyla elde etmeye çalışanlara da kusura bakmasınlar geçit vermedim, vermem. Bu benim milletime karşı sorumluluğumun gereğidir."
"Milletim 1 Kasım'da bunun hesabını soracaktır"
İktidara geldikleri 2002'den önce yönetimde olanların neden 5 yıl görev yapmadığını ve erken seçime gittiğini soran Erdoğan, "Neden? Yönetemediler. Şimdi bakıyorsunuz, yine aynı havada dolaşıyorlar. Ben dün dinliyorum, yatıyor kalkıyor, Erdoğan da Erdoğan, Erdoğan da Erdoğan, Erdoğan da Erdoğan. Başka bir şey duydunuz mu konuşmada? Niye acaba bu kadar sevdalı bana anlayamadım. Çok garip. Yetmediği zaman bakıyorsunuz hakaret. Yetmediği zaman bakıyorsunuz çok çirkin yollara düşüş. Anlamak mümkün değil" değerlendirmesini yaptı.
"Bu seçime ben girmeyeceğim"
Yüksek Seçim Kurulunun erken seçimin tarihini 1 Kasım 2015 olarak açıkladığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde Sayın Başbakan yeni Bakanlar Kurulu listesini onayımıza sunacak ve böylece süreç devam edecek. 1 Kasım 2015 erken seçiminin, tekrar seçiminin şimdiden ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Her şeyden önce şunun bilinmesi lazım, Cumhurbaşkanımakamının görev alanı bellidir. Neyse bu görev alanı, ben o görev alanı içerisinde hareket ederim. Başbakanın da görev alanı bellidir. O da o görev alanı içerisinde hareket etmektedir, hareket eder. Bu süreçle ilgili şahsıma yöneltilen eleştirilerin hiçbiri de doğruyu yansıtmıyor. Ülkenin sorunlarının çözümü için milletin önüne doğru ve ikna edici çözümler koyamayanlar, yani gerçek manada siyaset yapamayanlar, şahsımı hedef alarak, sorumluluktan kaçmaya çalışıyorlar. Varsa yoksa 'Erdoğan aşağı, Erdoğan yukarı'. Seçime ben girmeyeceğim ki. Bu seçime ben girmeyeceğim, siyasi partiler girecek. Seçimde zaten milli irade tecelli edecek. İnşallah bunlara fırsat vermeyecek bir netice çıkmak suretiyle bu ülke istikrarına yeniden kavuşur, bir istikrarsızlık olmaz."
"Terör eylemlerini masum gösterme çabasını kınıyorum"
Erdoğan, "Bugüne kadar ülkede huzur ve güven ortamının kökleşmesi konusunda üzerlerine düşen hiçbir şeyi yapmayanlar, şimdi çıkıp olayların sorumluluğunu devlete, hükümete ve şahsıma yıkmaya çalışıyorlar. Devleti, hükümeti ve şahsımı, ülkeyi çatışma iklimine sürüklemekle suçlayanlar, her gün güvenlik güçlerimize saldıran, yolları kesen, vandallık yapan terör örgütüne tek bir söz dahi söyleyemiyorlar. Daha dün Çözüm Süreci için adımlar atılırken, terör örgütüne 'Nasıl silah bırakırsınız, nasıl mücadeleden vazgeçersiniz' diyenler, bugün de devleti, hükümeti ve şahsımı savaş çıkarmakla itham ediyorlar." diye konuştu.

"Teröristlere çiçek çocuk, terör örgütüne hobi derneği muamelesi yapan hiç kimse bizim ve milletimizin gözünde masum değildir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi vatandaşlarının ayağına iğne batsa kıyameti kopartan batılı medya kuruluşlarının Türkiye'deki terör eylemlerini masum gösterme çabasını da huzurlarınızda kınıyorum, lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Hükümetteki ve bürokrasideki devamlılık sayesinde, 2015 yılını küresel krize rağmen ciddi bir kayba uğramadan, hedeflerimize yakın düzeyde tamamlayacağımıza inanıyorum. Kasım ayındaki seçimin ardından güçlü bir hükümetin kurulabilmesi halinde, yani adını ben şöyle koyuyorum; bir istikrar hükümeti kurulması halinde 2016 yılına büyük bir moralle gireceğimizden ve beklentilerin çok üzerinde bir büyüme oranına ulaşacağımızdan şüphe duymuyorum." dedi.
"En kritik dönemde yatırımlar bizim çıkışımız olacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik gelişmelere ilişkin de "Bizim dışımızdaki ülkelerin faiz oranlarına baktığınızda neredeyse hepsi 0'a yakın. 0,1, en yükseği 2. Böyle bir durumdayız. Amerika'ya bakıyorsunuz FED 0 - 0,25 bu aralıkta. Japonya'ya bakıyorsunuz böyle. Ama bizim şu anda faizimiz, bulunduğu noktadan aşağıya gelmesi lazım. Niçin? Yatırımları artırmamız gerekiyor. En kritik dönemde yatırımlar bizim çıkışımız olacaktır." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.