SON DAKİKA
Hava Durumu

Sedat Yalçın Aykan Erdemir'e yüklendi

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda Gemlik Belediye Meclisi’nde yenilen başkanlık se

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2012 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2012 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda Gemlik Belediye Meclisi’nde yenilen başkanlık seçiminin sonuçlarını değerlendirdi.

Sonuçların Gemlik’e hayırlı olmasını dileyen ve yeniden Gemlik Belediye Başkanlığı’na seçilen AK Parti Meclis Üyesi Avukat Refik Yılmaz’ı kutlayan İl Başkanı Sedat Yalçın, meclisteki sandalye dağılımından yola çıkarak sonuca bir anlam yüklemeye çalışan çevreleri sert bir dille eleştirdi. 

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir'in Olay Televizyonu'nda Ahmet Emin Yılmaz'a yaptığı sert açıklamaları eleştiren AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, şunları söyledi:

‘BİLİM İNSANINA YAKIŞMAYAN TAVIR…’

“Gemlik’te 2009 Yerel Seçimleri’nin ardından göreve gelen CHP’li Başkan yargıya intikal eden bir takım iddialardan ötürü görevinden alınmış, ardından Gemlik Belediye Meclisi yeniden başkanlık seçimine gitmiş ve sonrasında bu seçimin iptali üzerine seçim önceki gün bir kez daha yapılmıştır. Şimdi sonuca saygıyla yaklaşması gerekenler kalkıp meclisteki sandalye dağılımı üzerine ima ve transfer iddialarında bulunarak durumu izaha kalkmak gibi bir acziyetin içerisindeler. Oysa başkanlık seçiminde CHP’li bir üyenin geçmiş dönemin olumsuzluklarına tepki göstererek aldığı karara başka bir anlam yüklemek son derece basit bir anlayış ve yaklaşımdır. Söz konusu üye ki -kim olduğunu bilmiyoruz- sadece vicdanıyla bir karar üretmiştir. Ancak bu durumun aksine varsa somut bir delil, o zaman suçlamalarınızı dile getirirsiniz… Böyle bir durum olmadığına göre doğrudan bir partiyi, kişi veya kişileri hedef almak her şeyden önce bir bilim insanına yakışmaz…”

‘AK PARTİ’DE TRANSFER KÜLTÜRÜ YOK…’

AK Parti’nin hiçbir siyasi partinin iç işleyişine veya meselelerine müdahil olmadığını, bundan sonra da olamayacağını hatırlatan İl Başkanı Sedat Yalçın, şunları söyledi:

“Yaşananlar tamamen CHP’nin kendi iç meselesidir. Dolayısıyla bir siyasi partinin kendi iç meselesini görmezden gelip durumu bir başka siyasi partiyi suçlayarak kapatmaya çalışması bir başka çaresizliktir. Kaldı ki 10 yıldır ülkeyi yöneten ve Türkiye’yi istikrara kavuşturan AK Parti’de transfer kültürünün olmadığı açık bir şekilde ortadadır. Ne yazık ki, 1977 yılında azınlık hükümetinin nasıl kurulduğunu ve ‘transfer’ kültürünün kime has olduğunu unutanlar, bugün böyle bir kültürü olmayan AK Parti’ye yönelik deneme bonusu ‘transfer’ suçlaması getirebilmektedirler."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.