SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehit Acar, son yolculuğuna uğurlandı.

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde, 17 Ağustos'ta düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede dün şehit düşen polis memuru Muhammet Acar'ın cenazesi, Eskişehir'de toprağa verildi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Garnizon Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile çok sayıda vatandaş katıldı. ( Emrah Yaşar - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehit Acar, son yolculuğuna uğurlandı.
Van'da ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybeden şehit polis memuru Acar, Eskişehir'de son yolculuğa uğurlandı





 Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde, 17 Ağustos'ta düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede dün şehit düşen polis memuru Muhammet Acar'ın cenazesi, Eskişehir'de toprağa verildi.


Eskişehir Asker Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Reşadiye Camisi'ne getirildi.

Bu sırada, alanda bulunan şehidin babası Kasım Acar ve annesi Serpil Acar ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Acar, şehit oğlunun tabutunun başında sala okudu.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Garnizon Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit ailesine taziyede bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'nın yanına gelen şehidin yengesi Meral Yörük, polislerin karayolu ile değil helikopterlerle görev yerlerine gönderilmesi talebinde bulundu.

Tören sırasında fenalık geçiren şehidin yakınlarına, alanda bekleyen 112 acil servis ekibi müdahale etti.

Şehit Muhammet Acar'ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

Van'ın merkez İpekyolu ilçesi İskele Caddesi'nde, 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi'nin bulunduğu binanın yakınına teröristlerce bırakılan patlayıcı yüklü araç 17 Ağustos gecesi infilak ettirilmişti. Patlama sonucu bir polis memuru şehit olmuş, 2 sivil hayatını kaybetmişti. Olayda ağır yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan polis memuru Muhammet Acar, dün hastanede şehit olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.