SON DAKİKA
Hava Durumu

'Şehitlerimizin hesabını vermeleri lazım'

AB Bakanı Bozkır, AP'deki oturuma bazı belediye başkanlarının katılmasına ilişkin, "Bunların en başta şehitlerimizin hesabını vermeleri lazım

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Şehitlerimizin hesabını vermeleri lazım'
AB Bakanı Bozkır, AP'deki oturuma bazı belediye başkanlarının katılmasına ilişkin, "Bunların en başta şehitlerimizin hesabını vermeleri lazım" dedi.
 

 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, günübirlik geldiği Strazburg'da, Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi'nde sürdürdüğü temasları konusunda basın mensuplarına bilgi verdi. Avrupa'da Türkiye aleyhinde yürütülen bir karalama kampanyası olduğuna dikkati çeken Bozkır, bu kapsamda oluşmuş ve oluşturulmak istenen siyasi algının giderilmesi ve yanlış algının değiştirilmesi konusunda temaslarda bulunduğunu dile getirdi. Bozkır, terör örgütünün uzantısı olan birçok kişi ve siyasetçinin AP'de yoğun bir çaba içinde olduğuna işaret ederek, bu çabaların hiçbirinin doğru bilgilere dayanmadığını ifade ettiklerini ve edeceklerini kaydetti.

 

"Türkiye aleyhine karar alınıp alınmaması önemli"


AP'de ele alınacak Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarının da katılacağı "Güneydoğu'daki Durum" başlıklı oturuma ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozkır, oturumda önemli olanın Türkiye aleyhine kararların alınıp alınmaması olduğunu söyledi. Bozkır, "Bunların en başta şehitlerimizin hesabını vermeleri lazım. Türkiye'de gerçekten halk nezdinde kaybettikleri itibarı burada terör propagandası yaparak, Türkiye'ye zarar verici faaliyetleri bu platforma taşıyarak sürdürmeleri kabul edilemez. Bu açıdan Türkiye Devleti bu çabaları etkisiz hale getirecek güçtedir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.