SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehitlerin kemiklerini sızlattın!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kilicdaroglu 23 Kasim 2013 / Ali Unal

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şehitlerin kemiklerini sızlattın!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı düşünmeden canını feda eden şehitlerin ailelerine sahip çıkılmasına dair hükümeti suçlayarak, “Şehitler arasında ayrım yapılıyor” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu tavrına ilişkin MHP Lideri Bahçeli, “FETÖ’nün kurşun askeri” tanımlaması kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha sırf hükümete muhalefet etmek uğruna, FETÖ’nün avukatlığına soyundu. Terör örgütünün oluşumundan dahi Ak Parti iktidarını sorumlu tutan Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına bağlanan maaşa tepki göstermesi de akıllarda soru işaretleri uyandırdı. Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında şunları söyledi: “Demokrasi şehitleri için özel düzenleme yaptılar onlara daha yüksek aylık veriliyor. Verilsin. Ama niye diğer şehitlerimize verilmiyor. Şehitler arasında ayrım olur mu? Çifte standart olur mu? Ben bunu anlamakta zorlanıyorum.”

KILIÇDAROĞLU O RUHU KAYBETMİŞ!

Yenikapı’da 5 milyonun toplandığı dev mitingle FETÖ’ye karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve MHP ile ortak duruş sergileyen Kılıçdaroğlu, o günlerde hissettiği mücadele ruhunu kaybetmişe benziyor. Kendisine dair, “Yenikapı ruhunu kaybetti” eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlunun savunması ise şöyle: “Yenikapı ruhundan uzaklaştınız, Yenikapı ruhunu çiğnediniz.' Yenikapı ruhu mağdur yaratmak değildir. Yenikapı ruhunun özü adalettir. Hiçbir kişi kalkıp da bana 'Yenikapı ruhunu bozuyorsun' demesin arkadaşlar. Diyen varsa gelsin yüzüme karşı söylesin. Neyi bozduk biz? Ben mazlumların hakkını sonuna kadar koruyacağım. Adaleti, hukukun üstünlüğünü sonuna kadar savunacağım."

FETÖ’CÜ DERNEK VE ÖĞRETMENLERİ SAVUNDU

Kılıçdaroğlu, FETÖ’cü derneklere üyelikleri nedeniyle görevden alınan öğretmenlere de sahip çıkarak şu dikkat çekici ifadeleri kullandı: “1 milyon 200 bin çocuk öğretmensiz, eksik

öğretmenle başladı. Yazık, günah değil mi çocuklara? Her türlü haltı çeviriyorsun, faturayı öğretmene çıkarıyorsun. Neden? Falan derneğin üyesiymiş. Derneğe üye olmak ne zamandan beri suç oldu? Suçu varsa, alırsın, yargılarsın. Barış bildirisine imza attılar diye 43 üniversite hocasını kapının önüne koydular. Yazık, günah değil mi? Düşüncesini beğenirsin, beğenmezsin ama hocaları kapının önüne koymak ne demek?”

ŞEHİTLERİN BEBEKLERİNİ DÜŞÜNDÜN MÜ HİÇ?

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi ülkenin tüm evlatları için düşünmeden sokağa çıkarak canlarını feda eden şehitlerin evlatlarını yok sayarak, FETÖ’cü bir öğretmen için dramatik bir savunma yapmaya çalıştı. Kılıçdaroğlu, 61 günlük bebeği olan bir kimya öğretmenin de 6 gündür Ankara'da gözaltında olduğunu anlatarak, günde üç kez bebeği yanına getirilerek emziren bu annenin yaşadıklarına duyarsız kalınamayacağını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözde savunma sözleri şöyle: "Bana söyler misiniz, askeri darbe dönemlerinde böyle bir zulüm oldu mu? Bunu anlatan arkadaşım emin olun telefonda ağladı. Yazık, günah, 61 günlük bebek. 6 gün tutulur mu bir kadın? Toplumun her kesimine söylüyorum; herkes kendi vicdanına sorsun. Bu kadar vicdansızlığı bu toplum hazmedemez. Bir milyonu aşkın mağdur var, ortada sorumlu yok. Din nerede, iman nerede, inanç nerede, itikat nerede, adalet nerede, hukuk nerede? Bu sorumlular nerede? Ben soruyorum; 'Yenikapı ruhundan uzaklaştınız, Yenikapı ruhunu çiğnediniz.' Yenikapı ruhu mağdur yaratmak değildir. Yenikapı ruhunun özü adalettir. Yenikapı'ya gittim, doğru. Hamaset yapmadım. Yenikapı ruhundan neleri anlamamız gerektiğini 12 madde halinde saydım, o da doğru. Çıkıp itiraz ettiler mi? Hayır. O da doğru."

‘CHP FETÖ’NÜN KURŞUN ASKERİ’

AK Parti hükümetine terörle mücadelede hep destek verdiklerini ve bu desteğin süreceğini söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Güya biz AKP'ye bastonluk yapıyormuşuz. Bu iftiraları atan bre densizler, siz FETÖ'nün kurşun askerliğine talip olurken bir şey olmuyor da bizim Türkiye'yi müdafaa etmemiz mi gözünüze batıyor? Türk milleti kan ağlarken, yarının ne getirip ne götüreceğini hiç kimse tahmin edemezken, üstelik tüm terör örgütleri üzerimize üzerimize gelirken, bizim siyasi tartışma ve çekişmenin içinde olmamız kendimizi inkar, milletimize haksızlıktır. CHP eleştiriyor, muhalefet ediyormuş, iyi de bundan bize nedir? " dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.