SON DAKİKA
Hava Durumu

Şer Odaklarına Karşı Omuz Omuza, Yürek Yüreğe Olacağız

Turkey's Prime Minister Ahmet Davutoglu speaks at a news conference with Iraqi Prime Minister Haider al-Abadi (not pictured) in Baghdad, November 20, 2014. REUTERS/Hadi Mizban/Pool (IRAQ - Tags: POLITICS)

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şer Odaklarına Karşı Omuz Omuza, Yürek Yüreğe Olacağız
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kurucu Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, millet karşıtı bütün odaklarla mücadele ettik ve birliğimize halel getirmedik. Bundan sonra da Allah’ın izniyle bu şer odaklarına karşı aynı kararlılıkla omuz omuza, yürek yüreğe olacağız" dedi.




Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin 108. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

AK Parti olarak bugüne kadar milletin güvenini boşa çıkarmadıklarını dile getiren Davutoğlu, 14 yıl boyunca verilen emaneti hakkıyla yerine getirdiklerini söyledi.

AK Parti’nin, bin yıllık köklü geleneğin, birikimin yeniden zuhur ederek kurumsallaşmış hali olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti, bu anlamda büyük köklü tarihimizin zafer yıllarını hem de 1. Dünya Savaşı’nın, İstiklal Harbi’nin direnç ve güçlü vakar yıllarını temsil ediyordu. Biraz önce Kut’ül Amare sergisini gezdik birlikte, emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum Unutulmuştu Kut’ül Amare. Kutlanmıyordu, anılmıyordu, bilinmiyordu. Bu, ecdada bir saygısızlıktı. Kut’ül Amare şudur; 1915’te Çanakkale’de ecdadımız, dedelerimiz İstanbul’u savunmak için Çanakkale Boğazı’nda büyük zafere imza attılar ve yüz binlerce şehit verdiler, Kut’ül Amare, o zaman bizim diyarımız olan ve ‘ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz’ diyerek anılan Bağdat’ı savunmak için aziz ecdadımızın verdiği ve kazandığı kutlu bir zaferdi. Bugünlerde tekrar hatırlamalıyız. Çünkü her zaman söylediğim gibi Ortadoğu’nun geleceğinde ya Sykes-Picot olacak ya da Kut’ül Amare olacak. Biz Çanakkale kadrolarıyız, biz Kut’ül Amare kadrolarıyız. Onun için 81 vilayetimizin ortak bilinci, AK Parti’de tecelli etti. AK Parti, nevzuhur bir yeniliğin partisi değil kökü mazide olan akilin partisidir."

"Milletimiz bize iktidarı emanet ettikten sonra hızla Türkiye’nin çehresi değişmeye başladı" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hasta hale getirilmiş bir ülke, 'hasta adam' diye anılan bir ülke, dinç ve dinamik şekilde ayağa kalktı. Her şeyden önce milletimizin yeniden güveni geldi, devletine güveni geldi, ülkesine güveni geldi, en önemlisi seçtiği milletvekillerine, siyasetçilere güveni geldi. Milletimiz ilk defa dünya standartlarında hizmet almaya başladı. AK Parti siyasetinin en temel farkı işte burada başladı, burada devam ediyor. Biz, milletin içinden milletle beraber, millet için siyaset yapmak üzere yola çıktık. Bu anlayışla yola çıktık. Allah’a hamdolsun ki bu kadrolar iş başında. Allah’a hamdolsun ki şu salondan adımımı attığımda, 81 vilayetimizin ruhunun, enerjisinin, değerlerinin, insan birikiminin burada temsil edildiğini görüyorum. Başka hiçbir partinin bu gücü yok, olmadı, olmayacak. Bu farkı unuttuğumuz an AK Parti kendini reddetmeye başlar. Asla bu hataya düşmememiz gerekiyor, milletin içinden, milletin gönlünden kopmamamız gerekiyor. Gönül bağımızı, göz temasımızı, yürek bağımızı koparmamamız gerekiyor."

"Şer odaklarına karşı omuz omuza, yürek yüreğe olacağız"

"AK Parti’yi, 2002’de iktidara getiren ihtiyaçları, özlemleri ve AK Parti’yi diğer partilerden ayıran farkları unutmamamız gerekiyor." ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu milletin içinden çıktığımızı, asıl görevimizin bu millete hizmet olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Bizi farklı kılan, siyasetimizi üstün kılan bu unsurları her zaman aklımızda tutmamız, birbirimize hatırlatmamız, birbirimize sadece güzel sözle bu misyonu tekrar tekrar zikretmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz 14 yılda, AK Parti'ye yönelik pek çok operasyon yapıldı, kumpaslar kuruldu. Parti kapatma davaları açıldı, fitne fesat odakları sürekli çalıştı durdu. Bugüne kadar biz hiçbirine teslim olmadık, bundan sonra da prim vermeyiz, teslim olmayız. Kurucu Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, millet karşıtı bütün odaklarla mücadele ettik ve birliğimize halel getirmedik. Bundan sonra da Allah’ın izniyle bu şer odaklarına karşı aynı kararlılıkla omuz omuza, yürek yüreğe olacağız. AK Parti kadrolarının hem birbirine karşı muhabbeti hem de milletimize karşı muhabbeti, siyasetimizin alametifarikası aynı zamanda siyasetimizin en önemli omurgasıdır. AK Parti hareketi, aynı zamanda bir muhabbet hareketidir. AK Parti siyasetinin mihenk noktası, insana duyulan muhabbettir. AK Parti siyasetinin omurgası ise sizlerin temsil ettiği, milletin kılcal damarlarına kadar ulaşmış olan AK Parti teşkilatlarıdır."

Davutoğlu, partisinin aynı zamanda disiplinli kadro hareketi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bizi diğer partilerden, anlayışlardan ayıran bir diğer önemli fark, beraber yürüttüğümüz mücadeleyi bir yol arkadaşlığı, bir dava arkadaşlığı olarak görmemizdir. Bu harekete gönül vermiş vatandaşlarımızdan ilçe, il, genel merkez ve Meclis’e kadar görev alan tüm arkadaşlarımız, hiçbir fark olmaksızın bizim dava, yol arkadaşlarımız, kader dostlarımızdır. Bunun içindir ki AK Parti, diri ve dinamik teşkilatıyla Türkiye’nin 81 ilinde aktiftir. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin AK Parti’yi görürsünüz. AK Parti Türkiye’nin birliğinin adıdır, birliğinin adresidir. Türkiye’nin, kültürümüzün, medeniyetimizin, ortak hafızamızın, birikimimizin adı bugün özetle AK Parti’dir."

"AK Parti için yükseliş trendi devam ediyor"

Davutoğlu, son iki yılda dört seçim, bir yılda da iki seçim gerçekleştirdiklerini anımsatarak, seçimin öncesine, sonrasında yaşananlara dikkati çekti.

Seçim sonrasında diğer partilerin siyaset üretemediğini, AK Parti’nin ise yükselişini sürdürdüğünü dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Başkaları baş aşağı giderken Türkiye, AK Parti ile hızını almış, güçlenerek yoluna devam ediyor. Başkaları birbirini yerken, AK Parti büyüyor, gelişiyor. Kamuoyu anketleri de gösteriyor, seçimden sonra trend AK Parti için yükseliş trendi devam ederken diğer partiler kendi iç kavgaları içine büründüler ve o iç kavgalarla enerji tüketiyorlar. Herkes emin olsun ki geleceğe emniyet ve güven içinde yürüyoruz. Türkiye’de siyasi güven ve istikrarın ne kadar hayati konu olduğunu bütün vatandaşlarımız biliyor. Bu yüksek şuur sayesinde, AK Parti, 1 Kasım seçimlerinden aldığı millet desteğini çok daha ileriye taşımış bulunuyor. Siyasi rakiplerimiz siyasetsizlikten kıvranırken, siyaset üretemezken, AK Parti’nin toplumsal desteği her geçen gün artıyor. Biz milletimizle aynı istikamete bakan ve tek muradı, istikameti millete hizmet olan hareketiz. Biz sadece siyasi parti hareketi değiliz. Kendi kaderini, ülkesinin kaderini birbirine bağlamış bir akılız, bir ortak hareket misyonunu taşıyan güçlü bir toplumsal damarız. Hamdolsun ki ülkemizi büyük fırtınalardan kazasız, belasız bugünlere getirdik. AK Parti’yi iktidardan düşürerek Türkiye’yi dize getirmek isteyenler, sayısız komplo, tuzaklar kuranlar, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Allah’ın izniyle dün başaramadıklarını yarın da başaramayacaklar."

 "Türkiye küresel bir güç olarak 2023'e ulaşacak"

Başbakan Davutoğlu, "Yaşanan arızi sorunların hiçbiri aşamayacağımız sorunlar değildir. Türkiye’nin dışından, komşularından, çevresinden bize yansıyan sorunların tümü, üstesinden gelebileceğimiz sorunlardır." değerlendirmesinde bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Koyduğumuz hedefler, kurduğumuz hayaller birer birer gerçek oluyor. Hepimiz ve bir nesil de şahit olacak ki Türkiye gerçek olan hayallerle küresel bir güç olarak 2023’e ulaşacak. 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz / Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde' diyor ya Ziya Paşa. AK Parti siyasetinin tanımı, iş yapmaktır, eser yapmaktır. Yaptığımız işler, verdiğimiz eserler Türkiye’nin her yerinde bizi anlatıyor, siyasetimizi anlatıyor, misyonumuzu anlatıyor, hareketimizi anlatıyor. Her hafta bir ilimizde, her biri milletimize hizmetin somut kanıtı olan onlarca tesisin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Van’da, Bingöl’de, Manisa’da, Düzce’de, Antalya’da, Türkiye’nin dört bir yanında tesislerimizi açıyoruz. İnşallah bu hafta sonu da kurtuluş günü vesilesiyle Muş’ta olacağız. Muş’ta kardeşlerimizle, dostlarımızla beraber olacağız."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.