SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasiler oylarını kullandı

Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2018 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2018 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Siyasiler oylarını kullandı
Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı.
KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI, KAMU GÖREVLİLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve oğlu ile birlikte oyunu Ankara Çukurambar Arjantin Ortaokulu '4173' numaralı sandıkta kullandı. Çıkışta açıklama yapan Kılıçdaroğlu, seçimde görev alan kamu görevlilerine seslenerek, "Lütfen devlet memuru olduğunuzu unutmayın. Bir siyasi partinin memuru değilsiniz. Devletin bekası için çalışmak zorundasınız. Birilerinin baskısı altında kalmayınız" dedi.

​Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu eşi Selvi ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara Çukurambar'daki Arjantin Ortaokulu'nda kullandı. Oyunu kullandığı salonda görevlilerle tek tek tokalaşan Kılıçdaroğlu, kabin önünde bir süre eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun oy kullanmasını bekledi. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Ben, eşim ve oğlum az önce oylarımızı kullandık. Genel merkezde arkadaşlarım çalışıyorlar. Türkiye'nin değişik illerinde görevlendirdiğimiz milletvekili arkadaşlarımız var. Türkiye'nin genelinde şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadık, ama bazı bölgelerde ciddi şikayetler geliyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde bazı şikayetler geliyor. Milletvekili arkadaşlarım sorunu çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.
‘KAMU GÖREVLİLERİNE AÇIK VE NET ÇAĞRIDA BULUNUYORUM’
Kılıçdaroğlu, öğleden sonra konuyla ilgili parti sözcüsünün daha ayrıntılı açıklama yapacağını belirterek, "Bütün kamu görevlilerine açık ve net çağrıda bulunuyorum. Lütfen devlet memuru olduğunuzu unutmayınız. Bir siyasi partinin memuru değilsiniz. Devletin bekası için çalışmak zorundasınız. Birilerinin baskısı altında kalmayınız. Sandıktaki arkadaşlarımız görevlerini yaptıkları sürece demokrasi konusunda bir kaygımız olmayacaktır. Öğleden sonra arkadaşlar basın ile daha farklı bilgiler paylaşacaklar" diye konuştu.
MERAL AKŞENER OYUNU KULLANDI
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtmasını diliyorum" dedi.

Meral Akşener oyunu, saat 10.30'da Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesinde kullandı.

Meral Akşener oy kullandıktan sonra çıkışta yaptığı açıklamada "Çok farklı seçime gittik, gidiyoruz. Hem partili cumhurbaşkanını hem milletvekili seçiyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Demokrasilerde herşey tartışılabilir ama bir tek hür idaredeyle seçmenin verdiği yaptığı tercihin sandık sonuçlarına itiraz edemezsiniz. En önemli kelime de hür iradedir. Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtmasını diliyorum. Bu iradenin yansıması için elimizden geleni yapacağız. Allah hiçbirinizi utandırmasın" dedi.

Akşener gazetecilerin soruları üzerine "Hemen Ankara'ya gidiyoruz. Genel merkezde takip edeceğiz. Müthiş bir heyecanım var. Bir hacı olarak gerekeni yaptım" yanıtını verdi.
BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ OYUNU ANKARA'DA KULLANDI
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de Ankara'da ailesiyle beraber oy kullanmak üzere sandık başındaydı. Destici,  Etlik'teki Kemal Mumcu Anadolu Lisesi 3203 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Mustafa Destici , oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi.
"TÜRKİYE SEÇİMLERİN EN GÜVENLİ OLDUĞU ÜLKELERİN BAŞINDA GELİYOR"
Destici "Öncelikle seçimlerin hem cumhurbaşkanlığı ayağının hem milletvekili ayağının ülkemiz için, milletimiz için, Türk ve İslam coğrafyası için, seçime katılan siyasi partilerimiz için, adaylarımız için hayırlı olmasını ben Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. İnşallah güven içinde, huzur içinde, birlik içinde , barış ve kardeşlik içinde bir seçimi daha tamamlayacağız. Ve sandıktan çıkacak sonuca da , milli iradeye de hepimizin ram olma gibi bir yükümlülüğü var. Gördüğüm kadarıyla sandıklarda da rahat bir oy kullanma var, okullarda ve sandıklarda . ve dolayısıyla da seçim güvenliği noktasında da hiç bir problemin olmadığını şu ana kadar gördük. Ve sayımlar aşamasında da  oy kullanımı bittikten sonra böyle bir şeyin olmayacağına ben yürekten inanıyorum. Çünkü  Türkiye seçimlerin en sakin, huzurlu bir şekilde yapıldığı  ve demokrasiye katkı anlamında katılımın çok yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor ve seçimlerin güvenli yapıldığı ülkelerin başında geliyor. Ben onun için sandıktan bu akşam milli iradenin  tam olarak, net olarak tecelli edeceğine de yürekten inanıyorum. Tabii, Türkiyemiz açısından ben  yine bu seçimlerde istikrarın, güvenin , birliğin, kardeşliğin , terörle  mücadelenin , güçlü Meclisi hedefleyenlerin, güçlü ve istikrarlı hükümeti hedefleyen bizlerin galip geleceğine de yürekten inanıyorum ve bir kere daha seçimler hayırlı olsun diyorum. Bizim milletimiz feraset sahibidir. Bizim miletimizin idraki çok yüksektir, İrfanı  çok yüksektir ve milletimiz macera aramayacaktır. Milletimiz tekrar kaoslara , krizlere, darbelere , kalkışmalara, ayaklanmalara fırsat  verecek ve ondan sonra Türkiye'yi geri götürecek bir adım atmayacaktır. Tam tersine , Türkiye'yi güvene istikrara, huzura  kavuşturacak ve ileriye daha güçlü daha huzurlu, refah payı daha yüksek bir halde taşıyacak yeni  bir sisteme evet diyeceğine ben yürekten inanıyorum tekrar hayırlı olsun diyorum. Çok teşekkür ediyorum, sağ olun , var olun Allaha emanet olun, hayırlı olsun inşallah." dedi.
DEMİRTAŞ OYUNU CEZAEVİNDE KULLANDI
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, hakkındaki terör soruşturması nedeniyle tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'ne konulan 9902 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, geçen yıl 4 Kasım'da hakkındaki terör soruşturması kapsamında tutuklanarak helikopterle getirildiği Edirne'de F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulmuştu. Demirtaş'tan bir süre sonra da HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da tutuklanarak, Demirtaş'ın bulunduğu cezaevine konuldu.

Demirtaş ve Zeydan, cezaevine getirilen ve 164 tutuklunun seçmen olarak kayıtlı olduğu 9902 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullanan Demirtaş, daha sonra sosyal medya hesabından Abdullah Zeydan ile birlikte olan fotoğrafın fotoğrafını paylaşarak, "Biz de oyumuzu, cezaevinde kullandık. Herkesin sandığa giderek ülkenin geleceği için, tercihini demokrasiden yana kullanmasını diliyorum. Oy verme işleminin sakin ve huzurlu bir ortamda tamamlanmasını umuyorum. Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun" dedi.
DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU OYUNU ALANYA'DA KULLANDI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri için oyunu memleketi Antalya'nın Alanya ilçesinde kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oyunu kullanacağı, Türkler bölgesindeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'na, eşi Hülya Çavuşoğlu ile geldi. Çavuşoğlu, 2369 sayılı sandıkta oyunu kullandıktan sonra gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Oyunu kullandığını, vatana, millete hayırlı olmasını dileyen Bakan Çavuşoğlu, "Bu seçimler Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik seçimidir. Ülkemiz için, milletimiz, devletimiz için hayırlı uğurlu olur ve daha fazla istikrara, daha fazla büyümeye kalkınmaya vesile olur" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, açıklamasının ardından sandık kurulundaki görevlilerin isteği üzerine özçekim yaptı. Özçekim sırasında Bakan Çavuşoğlu, sandık görevlilerinin oturduğu alana geçmek istemedi ve "Şimdi biz o tarafa geçtiğimiz zaman demesinler 'Çavuşoğlu sandığa müdahale etti' diye. Akaydın (CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın) görmesin" diye espri yaptı. Ardından okul bahçesinde hemşehrileriyle bir süre sohbet eden Çavuşoğlu, seçim hatırası fotoğraf çektirdi.
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM OYUNU İZMİR'DE KULLANDI
Başbakan Binali Yıldırım, Karabağlar'ın Selvili Mahallesi'nde çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın bağışlarıyla yapılan 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu'nda, 2354 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, saat 11.00'de Karabağlar'ın Selvili Mahallesi'nde çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın bağışlarıyla yapılan 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu'nda, 2354 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Yıldırım, oy verdikten sonra okul içinde sınıfları gezerek vatandaşlarla selamlaştı, sandık kurullarına kolaylıklar diledi. Yıldırım, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Memleketimiz için milletimiz için hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi bu seçimde hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekillerimizi seçiyoruz. Yeni sistemde Türkiye yeni hedeflere, yeni ufuklara, istikrar ve güven içinde ilerlemeye devam edecek. Seçimlerin tüm milletimize huzur, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Gayet demokratik bir bayram havasında güzel bir seçim ortamı geçiriyoruz. İnsanlar akın akın oylarını kullanmaya geliyorlar. Burası Selvili Mahallesi Karabağlar Bahar Yıldırım İlkokulu. 22 Nisan'da buranın açılışını yapmıştık. Şimdi de oyumuzu kullanmak nasip oldu. Seçim, İzmir'e ülkemize hayırlı olsun."
'KOLTUK ELİMİZDE KALDI'
Başbakan Binali Yıldırım, oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya giderek seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte takip edeceğini bildirdi. Yıldırım, basın mensuplarının 'Seçimlerden sonra siz koltuğu kimseye devredemeyeceksiniz, ne düşünüyorsunuz' yönündeki sorusuna gülerek, "Koltuk elimizde kaldı. Müzayedeye çıkaracağız. Hayırlı günler diliyorum" sözleriyle yanıt verdi.
TBMM BAŞKANI KAHRAMAN OYUNU KULLANDI
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, oyunu Çankaya İlkokulu'nda kullandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oyunu kullanmak için Çankaya İlkokulu'na geldi. 1146 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gelen Kahraman, bir süre vatandaşlarla birlikte sırada bekledikten sonra oyunu kullandı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kahraman, "Hayırlı olsun. Tarihi bir seçim. Her seçim önemli ve sandık ne derse o olacak. Türkiye, demokrat bir ülke olarak, Cumhuriyet devleti olarak ilelebet yola devam edecek. Herkes için, ülkemiz için hayırlı olsun. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin" dedi.
BEKİR BOZDAĞ: MİLLETİN VERDİĞİ MESAJ, BAŞIMIZIN TACIDIR
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, oyunu, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kullandı. Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Bozdağ, "Milletin verdiği mesaj, karar her ne ise bizim şimdiden başımızın tacıdır" dedi.

Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde oyunu, memleketi ve seçim bölgesi Yozgat'ın Sorgun ilçesi Yeşilyurt İlkokulu'nda kurulan 1079 numaralı sandıkta kullandı. Oy verme işleminin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bozdağ, seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Bozdağ, "Bugün seçim sonuçları itibariyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bütün kurum ve kurallarıyla yürürlüğe girecektir. Yeni sisteme göre Türk halkı ilk cumhurbaşkanını, ilk parlamento üyelerini seçecektir. Cumhurbaşkanı parlamento üyeleri seçimi sonucu, Türkiye artık yeni bir döneme kapı aralayacaktır. Ben yeni dönemin ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yozgat'ta ve Türkiye'nin dört bir yanında da seçimin demokratik bir olgunluk içinde geçtiğini söyleyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"İnşallah seçim, bu demokratik olgunluk içinde tamamlanacaktır. Çünkü daha önceki seçimleri de Türk halkı büyük bir demokratik olgunluk içerisinde geçirdi, seçimin rekabeti bitti. Artık siyasetçiler sustu, bugün sandıkta Türk halkı konuşuyor. Halkın söylediği mesajı akşam hepimiz beraber sandıklar açılınca göreceğiz. Milletin verdiği mesaj, karar her ne ise bizim şimdiden başımızın tacıdır. Ülkemiz, milletimizin verdiği karar doğrultusunda yeni dönemi karşılayacak ve yeni dönemi beraber, milletin kararı istikametinde devam ettireceğiz inşallah. Seçimlerimizin tekrar hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."
BAKAN EROĞLU, MEMLEKETİ AFYONKARAHİSAR'DA OYUNU KULLANDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için oyunu memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, oyunu doğup büyüdüğü Şuhut'ta kullandı. Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen ile birlikte Şuhut ilçesi Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu 1025 nolu sandıkta oy kullanan Bakan Eroğlu, seçimlerin vatana ve millete hayırlı olmasını diledi. Seçmen bilgi kağıdını ve nüfus cüzdanını sandık görevlisine vererek oy pusulasını alan Bakan Eroğlu, oy kabininde oyunu zarfa koydu. Seçim sandığına kullandığı oy zarfını atan Bakan Eroğlu, daha sonra isminin yer aldığı listeye imzasını atarak oy kullanma işlemini tamamladı. Bakan Eroğlu, oy kullanma işleminin ardından okuldaki diğer sandıkları da dolaşarak görevlilere başarı diledi. Bakan Eroğlu, oy kullanmaya gelen vatandaşlarla da sohbet etti.
'TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇIK'
Oy kullandığı okuldan ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Eroğlu, "Vatanımız, milletimiz ve dünya için hayırlı olsun. Çünkü Türkiye'deki seçimler her zaman söyledik, tarihimizdeki en önemli seçim. Ama ben milletimize güveniyorum. Hakikaten bizim milletimiz feraset sahibi. Gurur duyduğumuz bir millet. İnşallah gereğini yapacaktır. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Bu seçimlerin çok önemli olduğunu zaten söyledik. Zaten bütün dünya tarafından takip ediliyor. Çünkü Türkiye büyük bir ülke ve bölgesel bir güç. İnşallah bu seçimlerle birlikte Türkiye çok daha ileri gidecektir. Türkiye'nin önü açık bana göre. Zaten seçim çalışmalarında da gördük. Vatandaşlarımızın büyük bir teveccühü var. İnşallah yola devam edeceğiz. Hayırlı, uğurlu ve mübarek olsun" dedi.
'DEMOKRASİ BAYRAMI'
Vatandaşların demokratik haklarını kullandığını ve bu günün demokrasi bayramı olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah seçimler her taraftan güzel bir şekilde yürüyor. Huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Bugün bir demokratik şölen ve bayramdır. Dolayısıyla herkes bugün demokratik hakkını rahat şekilde kullanması için devletimiz her türlü tedbiri almıştır. Şu anda aldığımız haberlere göre de Türkiye'de huzur içinde vatandaşımız çok rahat bir şekilde oyunu kullanıyor. Ben dolayısıyla demokratik hakkını kullanan bütün milletimize gönülden teşekkür ediyorum. Dua ediyorum. Ayrım yapmadan cenab-ı Allah kabul eylesin. Milletimizin de bahtı açık eylesin. Milletimiz büyük bir millet."
FİKRİ IŞIK, OYUNU KULLANDI
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve eşi Nigar Işık, oylarını Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde kullandı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve eşi Nigar Işık, oylarını Kocaeli'nin Başiskele ilçesine bağlı Bahçecik Damlar İlkokulu 1043 nolu sandıkta kullandı. Fikri Işık seçimlerin demokrasi, ülke ve millet için hayırlı olması dileklerinde bulunarak, "Türkiye demokratik olgunluğa ulaşmış bir ülke. Seçimlerden önce hangi tartışma olursa olsun, adaylar alanlarda hangi dili, hangi ifadeleri kullanırsa kullansınlar, oy verme günü Türkiye de büyük bir sükunet hakim olur. Çok nadir münferit olaylar dışında Türkiye'nin sandık huzurunu bana göre pek çok dünyadaki demokrasiyi kıskandıracak olgunluktadır. Bu aslında Türkiye'nin demokratik olgunluğunun da en önemli göstergesidir. Oyumuzu kullandık. İnsanlar sandıklara gelip oyunlarını kullanıyorlar. Bugün de inanıyorum ki; büyük bir huzur içerisinde sükunet içerisinde ve büyük bir kardeşlik içersinde herkes gelecek ve oyunu kullanacak, demokratik tercihini yapacak ve bu tercih sonucunda Türkiye'de önümüzdeki 5 yıl hizmet edecek hem Cumhurbaşkanı ve TBMM seçilmiş olacak" dedi.

Siyasetçilerin yaptığı yanlışların halk tarafından sandıklarda düzeltildiğine defalarca şahit olduğunu söyleyen Fikri Işık, "Ben Türkiye'de bugüne kadar halkın hiç yanlış yapmadığı inancındayım. Siyasetçilerin yaptığı yanlışın halk tarafından sandıklarda düzeltildiğine defalarca şahit olduk. Doğru yapan siyasetçinin sandıkta desteklendiğini ve ülkenin bu sayede demokratik yolda emin adımlarla yürüdüğüne inanan insanlardanım. Bu seçimde de halkımız en doğru kararı verecek. Seçime katılımın en iyi olmasını bekliyorum. Bütün halkımızın mutlaka ama mutlaka gelip oyunu kullanması, inandığı kişiye, partiye oyu vererek Türkiye'nin geleceğine katkı sunmasını istiyorum. Sonucun şimdiden şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
HAYATİ YAZICI, OYUNU RİZE'DE KULLANDI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci Dönem Milletvekilliği seçiminde oyunu memleketi Rize'de kullandı.

Memleketi Rize’de bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, saat 10.00 sıralarında geldiği Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda, sandıkların kurulduğu sınıfları gezdi, vatandaşlarla sohbet etti. Oy vereceği sandığın bulunduğu sınıfa giden Yazıcı, 1134 numaralı sandıkta oyunu kulandı. Oy verme işleminin ardından konuşan Yazıcı, tüm dünyanın gözünün bu seçimde olduğunu söyledi. Yazıcı, "Siyasi tarihimizin en önemli seçimini bugün gerçekleştiriyoruz. 2 seçim bir arada yapılıyor. Yeni bir hükümet sistemi yarından itibaren yürürlüğe girecek. Dünya ve Türkiye bu seçimi izliyor. İlk defa ittifak uygulamasını yasal bir düzenlemeye uygun pratiğini gerçekleştiriyoruz. Herkesin gözü bu seçimde. Herkes bizi izliyor. Sonuçların memleketimiz, ülkemiz, gelecek nesiller için hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz. Ülke ve vatan hepimizin" dedi. (DHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.