SON DAKİKA
Hava Durumu

Siz ne zaman dost oldunuz?

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, BDP Mus Milletvekili Sirri Sakik’in, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat icin sarf ettigi sozlerden dolayi ozur dilemesi gerektigini soyledi. 10 Aralik 2013 / Mustafa Kirazli

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 23:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Siz ne zaman dost oldunuz?
OHAL’in uzatılmasını eleştiren ülkelere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize kimse takvim belirleyemez.” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “Fransa’ya dünyadan kimse toplam bir yıllık OHAL’in hesabını sormuyor. Şimdi bunlar kalkıyor bize yol haritası çiziyor. Ya siz bir defa Türkiye'ye ne zaman kalkıp da dost oldunuz, gerekli olan destekleri verdiniz. Hepsi bu darbenin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyorlardı. Zil takıp oynamaya çalışanlar veya o saati bekleyenler vardı ama Rabbim, milletim onlara bu fırsatı vermedi.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 27. Muhtarlar Toplantısı'nda Adıyaman, Ankara, Artvin, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Isparta, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Niğde, Ordu ve Samsun'dan gelen muhtarlara hitap etti. Erdoğan’ın gündeminde ana konu olarak OHAL’in uzatılmasına dair gösterilen tepkiler vardı. Erdoğan, "Olağanüstü hal uygulaması, tamamen FETÖ ve PKK terör örgütleriyle daha etkin mücadele amacına yöneliktir. Ana muhalefet partisinin, 'olağanüstü hal yetkileriyle hayata geçirilen hususların Meclisin rutin çalışmalarıyla çözülebileceği' görüşüne kesinlikle katılmıyorum." dedi.

MECLİSTE RUTİN İŞLEYİŞLE FETÖ ÇÖZÜLMEZ

Milli Güvenlik Kurulunun, olağanüstü hal uygulamasının uzatılmasına ilişkin tavsiye kararıyla ilgili Erdoğan, "Olağanüstü hal uygulaması, tamamen FETÖ ve PKK terör örgütleriyle daha etkin mücadele amacına yöneliktir. Ana muhalefet partisinin, 'olağanüstü hal yetkileriyle hayata geçirilen hususların Meclis'in rutin çalışmalarıyla çözülebileceği' görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Biz Meclisin bu noktada ne kadar hızlı çalıştığını iyi biliyoruz." ifadesini kullandı. "Biz bu Meclisin içinden geldik ve siyasette hamdolsun tecrübemiz bu ifadeleri kullananla, kullananlarla mukayese edilemeyecek kadar derin. Bu işi iyi biliriz." diyen Erdoğan, Meclisin mevcut içtüzüğünün böyle bir pratik çalışma yürütülmesine imkan vermediğine dikkati çekti. Kolayca çözülebilecek birçok meselenin Mecliste aylarca, yıllarca nasıl sürüncemede bırakıldığını çok iyi bildiğinin altını çizen Erdoğan, Meclisin mevcut gündeminin yeteri kadar yüklü ve ağır olduğunu, bir de buna olağanüstü hal kapsamındaki işlerin ilave edilmesinin kalkışılmasıyla tamamen tıkanıp, kilitleneceğini aktardı.

PARİS’TE TERÖRÜ PROTESTO EDEN DÜNYA LİDERLERİ NEREDE?

Erdoğan, olağanüstü halin 3 aylık süreyle uzatılmasının Türkiye'nin yararına olduğunu vurgulayarak, Fransa'daki ufak bir terör eylemi nedeniyle dünyanın liderlerinin oraya gittiğini, Paris'te toplandıklarını anımsattı. Erdoğan, Türkiye'de demokratik rejime yapılan darbe nedeniyle 241 kişinin şehit edildiğini, 2 bin 194 kişinin gazi olduğunu hatırlatarak, "Acaba hangi lider geldi?" sorusunu yönelterek, birkaç telefonun ötesinde Türkiye'ye gelen liderin olmadığını bildirdi. Diğer ülkelerden de Türkiye'ye bir iki bakanın geldiğine işaret eden Edoğan, "Sağolsun Körfez'den de başta Katar olmak üzere emir, bunun yanında Başbakan, Dışişleri Bakanı, bunun yanında Milli Savunma Bakanı hepsinden öte emirin babası evlatlarıyla, onlar hafta içinde atladılar geldiler, bizlerle bu sıkıntıyı paylaştılar." dedi.

“YOL HARİTASINI BU ÜLKENİN HÜKÜMETİ BELİRLER”

Erdoğan, Fransa'da ilan edilen "olağanüstü hale" dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Fransa'da üç ay, artı üç ay ve son olarak da altı ay olmak üzere toplamda bir yıllık olağanüstü hal var. Dünyadan kimse Fransa'ya diyor mu 'Siz niye bir yıl olağanüstü hal ilan ettiniz.' Bakan arkadaşlara bunlar akıl veriyorlar, diyorlar ki 'Bir yıl olağanüstü hal Türkiye için doğru değil, şu üç ayı bir daha uzatmayın ha'. Dur bakalım, sabırlı ol. Belki 12 ay da yetmeyecek. Bizim görevimiz nedir? Bu milletin can, mal, nesil, akıl güvenliğini korumaktır, devam ettirmektir, önce biz bunu sağlayacağız. Onun için de kimse bize takvim belirlemesin, kimse bizim yol haritamızı tayin etmesin. Bu yol haritasını bu ülkenin hükümeti belirler, bu ülkenin kurumları belirler. Şimdi bunlar kalkıyor, bize yol haritası çiziyor. Ya siz bir defa Türkiye'ye ne zaman kalkıp da dost oldunuz, gerekli olan destekleri verdiniz. Hepsi bu darbenin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyorlardı. Bunların hepsinin bilgileri bize ulaştı, geliyor. Zil takıp oynamaya çalışanlar veya o saati bekleyenler vardı ama Rabbim, milletim onlara bu fırsatı vermedi."

HALKIN KARARI DA OHAL’İN UZATILMASINDAN YANA

Türkiye'nin Fransa'daki terör olaylarıyla mukayese edilemeyecek kadar ağır terör saldırılarına ve darbe girişimine sahne olduğunu hatırlatan Erdoğan, olağanüstü halin uzatılması kararını Türk milletinin anlayışla karşılayacağına ve destekleyeceğine inandığını

söyledi. "Ben burada bir oylama yapsam, burada bulunan 400 muhtarıma sorsam; 'Olağanüstü halin uzatılmasına ne dersiniz' desem." sözlerine muhtarların verdiği karşılık üzerine Erdoğan, "Görüldüğü gibi ittifakla kabul. Böyle bir durum var." ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.