SON DAKİKA
Hava Durumu

Soma Holding'ten CHP'ye yüklü bağış

Soma Holding'in CHP'li Kartal Belediyesi iştiraki olan şirkete 2.5 milyon TL para aktardığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2014 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2014 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Soma Holding'ten CHP'ye yüklü bağış



Soma Holding'in CHP'li Kartal Belediyesi iştiraki olan şirkete 2.5 milyon TL para aktardığı iddia edildi.

Soma'da, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağı şirketi Soma Holding ile, CHP'li Kartal Belediyesi hakkında şok iddia gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, SOMA Holding'in, Kartal E-5 Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısı, yan yol üzerinde 29 dönümlük arsaya yapmayı planladığı ve 120 milyon dolara mal olacak projenin, belediye tarafından ruhsatlandırılması aşamasında, holdingin TİLAGA Şirketi tarafından Kartal Belediyesi iştiraklerinden KARTURSAŞ A.Ş'ye 2.5 milyon para aktarıldığı, Kartalspor'a da 1 milyon bağış yapıldığı belirlendi.


ONLAR YARDIM ETMEK İSTEDİ

AK Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Yunus Fırat Aydın, Kartal Belediyesi'nin Pazartesi günü gerçekleşen meclis oturumunda yardımın nedenini sordu. AK Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Yunus Fırat Aydın, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e 'Bu para Soma Holding tarafından neyin karşılığında bağışlanmıştır? Çünkü ne imar yönetmeliğinde ne de imar yasasında, plan notlarında birisi inşaat yapacaksa eğer belediye başkanının göstermiş olduğu yere bağış yapar diye bir madde yoktur. Bu neyin karşılığında bağışlanmıştır?' sorularını sordu. Kartal Belediye Başkanı Öz ise şöyle cevap verdi:

'Kartal'a Soma Holding yardım etmek istemiştir. Yardım etmek isteyenler bir yardım kuruluşuna da yardım edebilirlerdi, size nasıl yardım edebiliriz dediler? Biz de dedik ki Kartalspor'a yardım etsinler. Maçlarda tezahürat yapıyorsunuz ama hepsinin bir gücü var. En son ki basın toplantımı dinlediyseniz Kartalspor artık gündemimde yok dedim. Siyasi parti olarak ilgilenebilirler.'

Soma Holding'e ait madende 13 Mayıs 2014'te yaşanan facia sonucu 301 madenci hayatını kaybetmişti.
YeniŞafak


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.