SON DAKİKA
Hava Durumu

Son parçayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yerleştirdi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı sebebiyle 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törene katılan Erdoğan, üzerinde "B

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Son parçayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yerleştirdi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı sebebiyle 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törene katılan Erdoğan, üzerinde "Biz birlikteTürkiye'yiz" yazan "Türkiye haritası puzzle"nın son parçası olan Çanakkale bölümünü yerleştirdi.
 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı sebebiyle 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, "İstanbul'u biz feda edebilir miydik, İstanbul'u verebilir miydik. Onun için de geçilmez denilen yer Çanakkale'ydi. Geçemediler Çanakkale'yi. İstanbul'un üzerinde çok hevesi olanlar var. Ama hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı. Bugün de içeride ve dışarıda milletimizi köşeye sıkıştırmak için her türlü oyunu oynayanları, hiç şüpheniz olmasın aynı akıbet bekliyor" dedi.

Çanakkale Savaşlarını, "bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize sonsuz vatan yapan bir mücadele" olarak tanımlayan Gazi Mustafa Kemal'i de rahmetle yad etiğini ifade eden Erdoğan, "Gazi'nin, 'Tarihlerini bilmeyen milletler başka milletlerin avı olurlar' sözünün en müşahhas tezahürü Çanakkale'dir, bu topraklardır." dedi.

Son parçasını Erdoğan yerleştirdi

Cumhurbaşkan Erdoğan konuşmasını yapmak için hazırlanan platforma gittiği sırada, kürsünün önüne dev bir Türk bayrağı açıldı. Erdoğan, burada üzerinde "Biz birlikteTürkiye'yiz" yazan "Türkiye haritası puzzle"nın son parçası olan Çanakkale bölümünü yerleştirdi.

Erdoğan, konuşmasını bitirip kürsüden indikten sonra bir grup öğrenci ve vatandaş ile dev Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirdi. Bazı vatandaşlar da öz çekim yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliğinin gösterisinden sonra tören, resmigeçit ile sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören geçişini ayakta izledi.

 

 



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.