SON DAKİKA
Hava Durumu

Soruları çalmış, verileri imha etmişler!

Paralel İhanet Çetesi mensuplarının, memur olmanın tek yolu olan KPSS sorularını çaldığı yer olduğu öne sürülen Meteksan'daki bilgisayarl

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2014 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2014 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Soruları çalmış, verileri imha etmişler!
Paralel İhanet Çetesi mensuplarının, memur olmanın tek yolu olan KPSS sorularını çaldığı yer olduğu öne sürülen Meteksan'daki bilgisayarlar verilerinin geri döndürülemez şekilde silindiği ortaya çıktı.

 

Ankara Başsavclığı'nın yaptırdığı incelemede harddisklere 17 Aralık’ta format atıldığı belirlendi. Devlete yerleştiği belirlenen paralel yapının Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularını ele geçirdiği iddia edilen Meteksan matbaasının bilgisayarlarının pararlel darbe girişiminin yapıldığı 17 Aralık 2013’te geri döndürülemez şekilde silindiği tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Meteksan bilgisayarlarında yaptığı incelemede harddisklere format atıldığı ortaya çıktı.
SIZMA İDDİALARINA ÖRTBAS

Devlet kurumları içinde örgütlenmeye büyük bir önem veren paralel yapının en önem verdiği konulardan birinin de KPSS sınavı olduğu belirtildi. KPSS’de yüksek puan alan kişilerin sadece atamalarının yapıldığı devlet dairelerine kendi elemanlarını yerleştirmeyi hedefleyen paralel yapının Meteksan üzerinden soruları ele geçirdiği iddia edildi. 2012 yılı KPSS sorularının Meteksan’dan sızdırıldığına ve 2010’da da KPSS’de şifreleme yapılarak kopya çekildiğine yönelik iddialar gündeme gelmişti. O dönem matbaada aramalar yapılarak, soru kitapçıklarının dışarı sızdırılıp sızdırılmadığı araştırılmıştı. ÖSYM’nin sınav kitapçıklarını basan Meteksan’ın bazı yöneticilerinin malvarlığına yönelik de araştırmalar yapıldığı iddia edilmişti. Ancak, daha sonraki süreçte Meteksan’ın bastığı kılavuz kitabındaki soruların dışarıya sızdırıldığı iddiaları net bir sonuca ulaşılamamıştı. İddiaya göre, Meteksan hakkında gündeme gelen tüm suçlamalarla ilgili başlatılan adli soruşturmalar paralel yapının emniyet ve yargı içindeki uzantıları tarafından örtbas edildi. İddialarla ilgili Meteksan bilgisayarlarında inceleme yaptıran Ankara Başsavcılığı, 17 Aralık 2013 tarihinde bilgisayarların harddisklerine geri döndürülemez şekilde silme işlemi yapıldığını gördü.

DELİL BIRAKMAMA ÇABASI

17-25 Aralık yargı darbesi sürecinde başta İstanbul Emniyeti olmak üzere bazı kurumların bilgisayarlarında silme işlemi yapıldığı gündeme gelmişti. TİB’de de 17 Aralık’tan hemen sonraki gün temizlik yapıldığı ve tüm bilgisayarlara format atıldığı ortaya çıkmıştı. Paralel yapının burada gerçekleştirmeyi planladığı yargı darbesinin ardından geride delil bırakamamak için kendisini garantiye almayı planladığı kaydedildi. Söz konusu yargı darbesi girişimiyle hedefine ulaşmayı amaçlayan paralel yapının geride delil bırakamamak konusunda çalışmalar yaptığı öne sürüldü. Bu amaçla yapılan silme işlemlerinin sadece Emniyet, TİB ve Meteksan ile sınırlı olmadığı belirtiliyor.(Yeniakit)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.