SON DAKİKA
Hava Durumu

SP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyecek?

Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayına oy verme gibi bir dertleri olmadığı

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
SP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyecek?
Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayına oy verme gibi bir dertleri olmadığını söyledi.

Saadet Partisi (SP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan ile Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İnegöl ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. Doğan, “Ülke ve bölge olarak çok kritik, karışık ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. Yer altı kaynakları bakımından, coğrafi özellikleri, tarihi geçmişi, genç nüfus bakımından dünyanın en muhteşem ülkesinde yapılan bütün anketlerde birinci mesele işsizlik ve geçim sıkıntısı çıkıyorsa, o ülkede ekonomik bitti demektir. Örf, adet, gelenek ve inançları bakımından muhteşem bir altyapıya sahip olan ülkemizde gazeteleri açtığımızda öğretmenlerini bıçaklayan öğrencileri, çocuklarını öldüren anneleri okuyorsak ahlaki çöküntü de dibe vurmuştur demektir. Bin yıl dünyaya liderlik yapmış bir medeniyetin varisleri olarak ABD ve AB’nin şamar oğlanı haline geldiysek, şahsiyetli bir dış politika da bitmiş demektir” dedi.
Sadece 2002 yılında halkın 6,7 milyar lira bankalara borcu olduğunu söyleyen Doğan, “Şimdi bu borç 300 milyar TL’yi aştı. Ticari kredileri de eklerseniz, bu borç 950 milyar TL’yi buluyor. Halbuki Merkez Bankası'nın açıkladığına göre piyasadaki fiziki paranın toplamı 65 milyar TL. Olmayan paralar satılıyor. Televizyonlarda bırakın dizi izlemeyi, çocuklarımızla haber bile izleyemez hale geldik. Asıl sıkıntı, ahlaki çöküntünün telafi edilemeyecek bir noktaya gelmesidir. İntihara teşebbüsler, boşanmalar her geçen gün artmakta. Son 12 yılda Türkiye’de 1 milyon aile boşandı. Bu ülkede 17 milyon aile var, 1 milyon aile boşandıysa Türkiye’nin gidişatını görün. Komşularla sıfır sorundan tüm komşularla sorunlu bir ülke haline geldik. Bütün bu sıkıntılardan kurtulmanın yolu, ekonominin merkezine helal lokma, eğitimin merkezine güzel ahlak, emniyetin merkezine İslam kardeşliği, dış politikanın merkezine de İslam birliği konulmalıdır. Bu meselelerin tek ilacı milli görüştür. Saadet Partisi mensupları bu şuurla ellerinden gelen çalışmayı seçimin ertesinde arttırarak devam ettirmektedirler. 1 yıl sonra yapılacak seçimlere hiç dinlenmeden devam ediyoruz. Bugün İnegöl ilçesindeyiz” şeklinde konuştu.

"AKP’NİN ADAYINA OY VERMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK"
Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sorulara cevap veren SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ise, “Bizim ölçülerimiz var. Cumhurbaşkanlığına bizim inançlarımıza hizmet edecek birinin gelmesini isteriz. Saadet Partisi olarak aday gösteremiyoruz. Ancak mecliste 20 milletvekili bizim uygun gördüğümüz bir adayı aday olarak takdim edebilir. Arkadaşlar bu çalışmayı yapıyor. Eğer 20 milletvekili bizim adayımızı teklif ederse, biz aday gösteririz. Yoksa hiçbir partinin adayına oy vermeyiz. Oy verdiğimiz kişinin icraatlarından bize ters olan ne varsa vebali bize de yüklenecek. Bize ne? Kendi kendilerine yapsınlar. Milli görüşçüler kendileri aday göstermezse, kendi ölçülerimize uygun bir aday çıkarsa ona da oy verebiliriz. Ölçüler kesin olarak gözetilecektir. Bizim AKP’nin adayına oy vermek gibi bir derdimiz yok” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.