SON DAKİKA
Hava Durumu

SP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyecek?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi'nin takınacağı tavır merak konusu oldu  

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2014 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2014 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
SP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyecek?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi'nin takınacağı tavır merak konusu oldu


 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, "3 alternatif de gündemde. 'Tayyip Bey'e destek verelim' diyenler var, 'Ekmeleddin Bey'i destekleyelim' diyenler var. Veya 'Bu adaylar, bizim prensiplerimize, ilkelerimize uygun değildir. Sandığa gitmeyelim, oy kullanmayalım veya boş atalım' diyenler de var. Bütün alternatifler masada. Bunların değerlendirmesi yapılacak" dedi.

Bitmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adaylıklarının açıklanmasının ardından, konuyu Başkanlık Divanı'nda değerlendirdiklerini söyledi. Yakın zamanda il başkanları ve Genel İdare Kurulu üyeleri ile bir araya geleceklerini belirten Bitmez, "Onların da kanaatlerini aldıktan sonra Genel Başkanımız Kamalak'ın yapacağı açıklama ile kamuoyuna fikrimizi bildireceğiz" dedi.

Bütün alternatifler üzerinde çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Bitmez, şöyle konuştu:

"3 alternatif de gündemde. 'Tayyip Bey'e destek verelim' diyenler var, 'Ekmeleddin Bey'i destekleyelim' diyenler var. Veya 'Bu adaylar, bizim prensiplerimize, ilkelerimize uygun değildir. Sandığa gitmeyelim, oy kullanmayalım veya boş atalım' diyenler de var. Bütün alternatifler masada. Bunların değerlendirmesi yapılacak. Geniş tabana dayalı bir istişare çalışması yürütülecek."

-Nihai karar 19 Temmuz'da

İl başkanları ile 19 Temmuz'da toplantı yapacaklarını, nihai kararı o zaman vereceklerini diye getiren Bitmez, adayların seçim beyannamelerini görmek istediklerini, bunları da değerlendireceklerini bildirdi.

Bu süreç içinde cumhurbaşkanı adayları ile görüşme taleplerinin olmayacağına işaret eden Bitmez, "Ama onların  kendilerini veya projelerini takdim etme gibi bir talepleri olursa partimiz buna açıktır" dedi.-Memleket.com-

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.