SON DAKİKA
Hava Durumu

Sudanlı siyasilerden Türkiye'ye ve Başbakan'a dua

Türkiye’de farklı şehirleri ziyaret ederek devlet sistemini incelemek için ülkemize gelen Sudan heyeti, AK Parti İnegöl ilçe teşkilatını zi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2014 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sudanlı siyasilerden Türkiye'ye ve Başbakan'a dua
Türkiye’de farklı şehirleri ziyaret ederek devlet sistemini incelemek için ülkemize gelen Sudan heyeti, AK Parti İnegöl ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Sudan’ın iktidar partisi Ulusal Kongre Partisi’nin milletvekili, belediye başkanı, parti yöneticileri ile birlikte işadamları ve gazetecilerden oluşan heyet, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Mavi Nil Vilayeti Belediye Başkanı El Şeyh Edhem İdris, AK Parti hükümetinden ve Türkiye’den övgüyle söz etti. Kendilerinin Türkiye’de çok güzel karşılandıklarını belirten İdris, “Sanki kendi vatanımızdayız. Biz buraya gelmeden önce, halifelerin torunlarıyla, Osmanlı devletinin o büyük ihtişamından sonra ortaya çıkan bu devletin torunlarını sürekli duyuyor ve tanışmak istiyorduk. Bu geziyle onu yapmış olduk. Buraya geldiğimizden beri Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri bizi çok güzel karşıladı. Biz gezimizin başından beri değişik şehirleri ziyaret ediyoruz. Her gittiğimiz şehirde en güzel karşılama bu derken, bir sonraki gittiğimiz şehirde daha sıcak bir şekilde karşılanıyoruz. Sabah ve akşam dua etmek suretiyle Cenab-ı Hakkın bu güzel devleti muhafaza etmesini istiyoruz. Alem-i İslam içerisinde bir lider olması için dua ediyoruz” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ise, Sudan ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Gerçekten güzel ve özenle hazırlanmış bir grup olmuş. Farklı gözlerle Türkiye’yi inceleme fırsatı bulacaklarını düşünüyorum. Çünkü bakış açısı çok önemli. Başkanımızın da bahsettiği gibi Türkiye ile Sudan çok eski tarihlere dayanan iki kardeş ülke. İnşallah bu geliş gidişler daha çok kaynaşmamızın ve her türlü ilişkimizin artmasına vesile olacaktır” diye konuştu. AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ın örnek alınmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Temelli, “Ülkemizin son 10 yılda ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesiyle ilişkilerimiz de artmıştır. AK Parti’nin ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın örnek alındığını öğrenmek bizleri mutlu etti” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.