SON DAKİKA
Hava Durumu

Sultan Abdülhamid iftiraların muhatabı olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sultan 2. Abdülhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"nun açılış törenine gönderdiği mesajda, "Sultan Abdülhamid,

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sultan Abdülhamid iftiraların muhatabı olmuştur
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sultan 2. Abdülhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"nun açılış törenine gönderdiği mesajda, "Sultan Abdülhamid, yoğun karalama kampanyalarının, iftiraların muhatabı olmuştur." dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Milli Saraylar tarafından Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen "Sultan 2. Abdülhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"nun açılışına, mesaj gönderdi.


Programın başarılı geçmesi temennisinde bulunan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Dünya siyasetinde tarihi kırılmaların yaşandığı bir dönemde, 33 sene boyunca Osmanlı Devleti'nin padişahlığını yapan Sultan 2. Abdülhamid Han, tartışmaların odağında yer almıştır. Özellikle belli kesimler tarafından Sultan Abdülhamid, yoğun karalama kampanyalarının, haksız ve asılsız ithamların, iftiraların muhatabı olmuştur. Anlamaktan, objektif değerlendirmekten ziyade mahkum etmeye dayanan bu bakış açısı, maalesef bir dönem toplumumuza da dayatılmıştır. Oysa 2. Abdülhamid, reformcu, dirayetli ve çok yönlü bir padişah olarak, günümüzde de varlığını devam ettiren birçok müessesenin ve modern kurumların temellerini atmıştır. Siyaset felsefesini, 'Basiret, emniyetin babasıdır. Evvela basiret sonra da emniyet gereklidir.' şeklinde özetleyen ve parçalanmak üzere olan Osmanlı Devleti'ni 33 yıl boyunca bir arada tutan Sultan Abdülhamid Han, her açıdan çok önemli bir şahsiyettir. Bize düşen, hiçbir komplekse kapılmadan, dayatmalara itibar etmeden, ön yargılardan kendimizi arındırarak 2. Abdülhamid Han dönemini iyi anlamak, gerekli dersleri çıkararak, gelecek nesillere tanıtmaktır. Sultan 2. Abdülhamid ve Osmanlı tarihi üzerine yapılan ilmi ve akademik çalışmaların artmakta olduğunu memnuniyetle müşahede ediyorum."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede alanında uzman kişilerin katılımıyla düzenlenen sempozyumun önemli bir boşluğu dolduracağını aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.