SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye sınırında tansiyon yükseliyor

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2013 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2013 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye sınırında tansiyon yükseliyor
BDP lideri Demirtaş, Öcalan'ın "Gerilla, çıkan bir yasa mukabilinde araçlarla sınır dışına çıkmış olsaydı geri çekilme hızlı tamamlanacaktı" dediğini aktardı.

BDP Ge­nel Baş­ka­nı Se­la­hat­tin De­mir­ta­ş'­ın, İm­ra­lı­'da­ki son gö­rüş­mey­le il­gi­li bir ga­ze­te­ye ver­di­ği rö­por­taj­da, PKK'­nın ge­ri çe­kil­me sü­re­cine iliş­kin önem­li bir ay­rın­tı yer al­dı.

De­mir­taş, Ab­dul­lah Öca­la­n'­ın ge­ri çe­kil­me sü­re­ci­nin 1 Ha­zi­ra­n'­da ta­mam­lan­ma­sı­nı ön­gör­dü­ğü­nü söy­le­ye­rek, "Bir ya­sa çı­ka­rıl­ma­lı ve ge­ri çe­kil­me ya­say­la ol­ma­lı di­yor­du. Bu­nu öner­di­ği gün­ler­de eğer Sa­yın Öca­la­n'­ın ön­gör­dü­ğü çer­çe­ve­de bir ya­sa çı­ka­rıl­mış ol­say­dı ve ge­ri çe­kil­me ya­sa­ya da­ya­na­rak ale­ni bir şe­kil­de ya­pıl­mış ol­say­dı bel­ki de 1 Ha­zi­ra­n'­a ka­dar ta­mam­lan­mış ola­cak­tı­" id­da­sın­da bu­lun­du.

De­mir­taş, Öca­la­n'­ın bu ko­nu­ya iliş­kin "Ge­ril­la­lar yü­rü­ye­rek de­ğil çı­kan ya­sa mu­ka­bi­lin­ce araç­lar­la sı­nır dı­şı­na çık­mış ola­cak­tı ve böy­le­ce ge­ri çe­kil­me çok hız­lı ta­mam­lan­mış ola­cak­tı. Fa­kat hü­kü­met be­nim öne­ri­mi dik­ka­te al­mak ye­ri­ne ya­sa­yı çı­kar­ma­ma­yı ter­cih et­ti. Ge­ri çe­kil­me­yi do­ğal­lı­ğın­da ya­vaş­lat­tı yü­rü­ye­rek gi­dil­di­ği içi­n" de­di­ği­ni ak­tar­dı.

haber7
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.