SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye'de yeni katliam

Suriye'de Esed'e bağlı savaş uçakları, İdlib'in Maarat el Numan beldesine gerçekleştirdiği bombardımanda çok sayıda ev yerle bir oldu. Katli

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2012 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2012 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye'de Esed'e bağlı savaş uçakları, İdlib'in Maarat el Numan beldesine gerçekleştirdiği bombardımanda çok sayıda ev yerle bir oldu. Katliamın gerçekleştiği bombardımanda enkaz altından çok sayıda parçalanmış ceset çıkarıldı.

İçine TNT patlayıcıların konulduğu varillerin atıldığı yerleşim yerinde çok sayıda ev yerle bir oldu. Enkaz altında çok sayıda kişinin kaldığı bombardıman sonunda adeta katliam yaşandı. Çoğu kadın ve çocuk olduğu belirtilen çok sayıda kişinin feci şekilde öldüğü saldırı sonrasında, enkaz altında elleri ve kolları parçalanmış tanınmayacak hale gelen çok sayıda ceset çıkarıldı. Halk, bombardımanla yerle bir edilen evlerin altında çok sayıda ceset çıkarttı. Cesetlerin tanınmayacak halde olması bombardımanın şiddetini gösterdi. Ölenlerin yakınları ise sinir krizleri geçirdi.
 

118 kişi öldü
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), yönetime bağlı ordu birliklerinin farklı kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 118 kişinin öldüğünü duyurdu.

Merkezi İngiltere'de bulunan örgüt, güvenlik güçlerinin gün içinde hava destekli operasyonlarında kuzeydeki İdlib kentinde 36, başkent Şam'ın banliyölerinde 25, Halep'te 19, Humus'ta 12, Kuneytra'da 8, Dera'da 8, Hama'da 5, Deyru'z Zor'da 4 ve Rakka kentinde de bir olmak üzere ülke genelinde toplam 118 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Öte yandan, başkentin Haresta, Cobar ve Doğu Guta bölgelerinde sabah saatlerinde meydana gelen şiddetli patlamaların ardından bölgeden yoğun silah seslerinin geldiğini ve dumanların yükseldiğini belirten aktivistler, Şam'ın Duma kırsalındaki Şifoniye bölgesinin bombalandığını, güvenlik güçlerinin Artuz bölgesinde çok sayıda tutukluyu infaz ettiğini kaydetti.

Savaş uçaklarının İdlib'in Maarratu Numan ilçesine yönelik saldırıları sonucu onlarca evin yıkıldığı, Kifrenbel beldesine düzenlenen hava saldırlarında yıkılan evlerin enkazından çok sayıda ölü ve yaralı çıkarıldığını ifade eden aktivistler, uçak ve tankların gün boyunca İdlib ve çevresindeki ilçe ve beldeleri yoğun bir şekilde bombaladığını ve top ateşine tuttuğunu bildirdi.

Özgür Suriye Ordusu'nun Maarratu Numan ilçesi çevresinde konuşlanan Suriye ordusuna ait 3 tankla çok sayıda aracı imha ettiğini belirten aktivistler, muhaliflerin elinde olan ilçenin Esed birlikleri tarafından kuşatıldığını da aktardı.

İldib, Maarratu Numan ve Halep'in bazı ilçelerinde insanlık dramı yaşandığını, bölge halkının operasyonlar nedeniyle temel gıda maddelerine ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen aktivistler, çocukların yeterince beslenemediği için bazı hastalıkların baş gösterdiğini, hastanelerde doktor ve ilaç eksikliği olduğunu kaydetti.

''Rejim bazı kentlerde, karadan ulaşamadığı yerlere son zamanlarda 'misket bombası' ile 500 kilogramlık 'varil bombalar' kullandı'' diyen aktivistler, Esed'in bundan sonraki aşamada kimyasal silahları kullanabileceği iddiasında bulundu.

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA, Deyru'z Zor-Tedmur gaz boru hattının sabote edildiğini, boru hattında yangın çıktığını, gaz akışının bir süre durdurulduğunu, ancak yapılan çalışmalar neticesinde yangının söndürüldüğünü bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.