SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriyelilerden FETÖ'nün darbe girişimine tepki

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, meydanlarda FETÖ'nün darbe girişimine karşı çıkıyor.   &nbsp

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriyelilerden FETÖ'nün darbe girişimine tepki
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, meydanlarda FETÖ'nün darbe girişimine karşı çıkıyor.
 

 

 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, meydanlarda Fethullahçı Terör örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı çıkıyor.Diyarbakır'da Şehit Nesrin Ünügür İlkokulunun bir bölümünde açılan Suriye Okulu Müdürü Samir Ahmad (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini ilk duyduğunda şaka gibi algıladığını, olanlara inanamadığını söyledi.Darbe girişiminin ciddi olduğunun farkına vardıklarında ise çok korktuklarını belirten Ahmad, şöyle konuştu:"Hemen aklımıza Suriye'deki 5 yıllık savaş geldi. 'Allah korusun burada da öyle birşey mi olacak? Orada savaştan çıktık, burada da mı savaş olacak' diye düşündük. Cumhurbaşkanımız 'sokaklara çıkın' dediğinde ise olayın ciddi olduğunu anladık. Biz de demokrasi isteyen vatandaşlar gibi sokaklara çıktık. Bizler de artık bu vatanda yaşayan insanlarız."Cumhurbaşkanın çağrısının ardından çoğu Suriyelinin de sokağa çıkıp tepkilerini dile getirdiğini aktaran Samir Ahmad, Türkiye'nin ikinci vatanları olduğunu belirtti.



"BİZ KAZANDIK, DEMOKRASİ KAZANDI"

Ahmad, yaşadığı korkuyu ise şöyle dile getirdi:


"Türkiye vatandaşları dahi korkuyor, bizlere ne olacak diye düşündük. Biz burada mı kalacağız yoksa tekrar Suriye'ye mi gönderecekler diye korkulu düşüncelere kapıldık. Türkiye'de eğitim, sağlık, çalışma imkanlarından yararlanıyoruz, normal vatandaş gibi yaşıyoruz, sadece kimliğimiz yok. Biz kendimizi normal vatandaş olarak hissediyoruz. Elhamdulillah başarılı olamadılar. Biz kazandık, demokrasi kazandı."Suriye'de milletin sokağa çıkıp Esed'i devirmeye çalıştığını ifade eden Samir Ahmad, Suriye'de milletin zulme karşı çıktığını, ancak askerler tarafından vurulduklarını anlattı.Rehber Öğretmeni Yasir İbrahim (30) ise darbe girişimini sosyal medyadan öğrendiğini ve çok korktuğunu belirtti.Darbe girişimini ilk duyduğunda başarılı olmaması için namaz kılıp dua ettiklerini ifade eden İbrahim, dünyanın hiçbir yerinde darbe istemediklerini vurguladı.Türkiye'nin şu an çok güçlü bir konumda olduğunu aktaran Yasir İbrahim, sözlerini şöyle sürdürdü:"Dünyada hiç kimse savaşın çıkmasını istemez. Savaş esnasında Lübnan, Suudi Arabistan, Ürdün'e gitmek istiyoruz kapıyı kapatıyorlar. Bize sadece Türkiye kapıyı açtı. Sadece Türkiye milleti Suriyeliler geliyor diye mutlu oldu. Darbe başarılı olsaydı, belki de bizi hemen Suriye'ye gönderirlerdi. Elhamdulillah darbe girişimi bitti, inşallah bir daha tekrar etmez. Teşekkürler Türkiye, Diyarbakır ve Recep Tayyip Erdoğan."



BATMAN

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen 60 yaşındaki Suriyeli Süleyman Ömer de FETÖ'nün darbe girişimine karşı başlatılan nöbet eyleminde yer aldı.Batman'da 4 gündür devam eden nöbet eylemine üzerinde "Zalimlerin gecesi ortadan kalkacak. Nurla karanlık izole olacak. Suriye Muhacirleri" yazan dövizle katılan Ömer, "Burayı da Suriye gibi yıkmak istiyorlar. Nasıl bugün siz el ele tutuşup birlik olmuşsanız, biz Suriyeliler de sizlerin elinden tutmak için, destek olmak için geldik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Müslümanların lideri konumuna geldiği için hedef olduğunu dile getiren Ömer, şöyle dedi:"Biz, Türkiye'nin kardeşi Suriyelileriz. Bizler zulümden kaçıp buraya, kardeş ülkemize geldik. Buranın da yakılıp, yıkılmasını istemiyoruz. Türkiye çok güzel bir ülkedir. Kardeşimiz Recep Tayyip Erdoğan, yardımsever ve lider bir insandır. O yüzden burayı da Suriye gibi yıkmak istiyorlar."



"EL ELE VERİP BU DARBEYE KARŞI DURMALIYIZ"

"Gün bir ve beraber olma günüdür" diyen Süleyman Ömer, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Nasıl bugün siz el ele tutuşup birlik olmuşsanız, biz Suriyelilerde sizlerin elinden tutarak destek olmaya geldik. Bir olmazsak, birlikte olmasak, iri ve diri olmasak hepimiz zarar görürüz. Bu birliktelik bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Sizlerin acısı, yarası bizlerin de acısıdır, yarasıdır. Tıpkı sizlerin bizlerin acılarına ortak olduğunuz gibi. İyi günde de kötü günde de bir olduğumuzu vurgulamak için buradayız. O yüzden el ele verip bu darbeye karşı durmalıyız."



"ERDOĞAN, BUGÜN MİLLETİN, ÜMMETİN HİZMETKARIDIR"

Erdoğan'ın dünya liderlerinden biri olduğunu, Suriyelilerin Erdoğan'ı çok sevdiğini dile getiren Ömer, "Ortadoğu'da bir Erdoğan kaldı, o yüzden saldırıyorlar. Erdoğan'ın adı Tayyip'tir. Tayyip ise 'iyi insan' demektir. Erdoğan, milletinin, ümmetin hizmetkarıdır. Nerede bir muhtaç varsa elini uzatan biridir. O yüzden bugün bizim de onun bizlere uzattığı o eli boş bırakmayıp, el ele vermeliyiz." ifadelerini kullandı.



MARDİN
Mardin'e yerleşen Suriyeli İbrahim Cemil de Kamışlı'dan 3 yıl önce geldiğini ve 3 çocuğu ile burada yaşadıklarını kaydetti.Türkiye'de hiçbir eksikliklerinin olmadığını, Türk halkının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine her konuda destek olduğunu belirten Cemil, darbeye karşı olduklarını, Türkiye'nin daha çok gelişmesini istediklerini bildirdi.İbrahim Cemil, "Her yerde hain var. Türkiye'de de olabilir. Erdoğan her yerde tanınıyor. Milletin iyiliğini istiyor. Bütün dünyadaki Müslümanların iyiliğini istiyor." diye konuştu. İç savaş nedeniyle 5 sene önce Şam'dan kaçarak Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen ve terzilik yaparak geçimini sağlayan Ferhat Ali, darbeye karşı olduklarını dile getirdi.Ali, "Darbe sadece millete zarar verir. Güzel bir şey değil, biz zararını gördük. Huzur olmasını istiyoruz, buradaki milletin bizim gibi perişan olmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.