SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM Başkanlık Divanı oluştu

TBMM Başkanlık Divanı, 23 üyeden oluştu. Grupların TBMM Başkanlık Divanı için bildirdikleri isimler Genel Kurul'da okunarak kabul edildi. &n

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Başkanlık Divanı oluştu
TBMM Başkanlık Divanı, 23 üyeden oluştu. Grupların TBMM Başkanlık Divanı için bildirdikleri isimler Genel Kurul'da okunarak kabul edildi.
 

 

Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, gündeme geçilmeden önce gruplardan birer kadın milletvekiline, "25 Kasım Kadına Karşı Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla söz verildi.

Genel Kurul'da daha sonra Bakanlar Kurulu'nun atandığına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi okundu.

Kahraman, Bakanlar Kurulu sıralarında oturan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Anayasa'nın ilgili maddesini hatırlatarak, Hükümet Programı'nın okunması için "Salı gününden önce düşündüğü bir gün olup olmadığını" sordu. Davutoğlu, "bugün" yanıtını aldı.

Daha sonra AK Parti'nin, TBMM Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamaması üzerine Başkanlık Divanı'nın 23 kişiden oluşması, komisyon üye sayıları ve siyasi parti gruplarına düşen üyelikler ile 64. Hükümet Programı'na ilişkin takvimi içeren önerisi görüşüldü.

AK Parti'nin 64. Hükümet Programı'nın bugün okunması, üzerindeki görüşmelerin 28 Kasım Cumartesi, güvenoylamasının ise 30 Kasım Pazartesi yapılması, Genel Kurul'un 28 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'te, 30 Kasım Pazartesi günü saat 18.00'de toplanarak gündemini bitirinceye kadar çalışması, gruplar ve Hükümet adına konuşmaların 40, kişisel konuşmaların ise 10'ar dakika olmasına ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Başkanlık Divanı

Grupların TBMM Başkanlık Divanı için bildirdikleri isimler Genel Kurul'da okunarak kabul edildi.

Buna göre AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi TBMM Başkanvekili seçildi.

Katip üyeler ise CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü oldu.

TBMM İdare Amiri olarak MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen görev yapacak.

CHP'ye düşen bir üyelik ise daha sonra bildirilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.