SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM'de kayıtlar devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekili kayıtları devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Sinop milletvekili Barış Karaden

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM'de kayıtlar devam ediyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekili kayıtları devam ediyor.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz'e eşlik etti. Kayıt için Meclis'e gelen Altay gazetecilerin sorularını cevapladı. Altay, izleme komisyonu kurulmasına ilişkin olarak, "Türkiye'de seçim sonuçları belli mesajlar verdi. Bunlardan biri de toplumun barış istediğine yönelik bir mesajdır. Barışın tesisi yeni dönem Parlamento'nun öncelikli, birinci işidir. Ama çözümün, barışın adresi ne Kandil'dir, ne dağdır. Çözümün adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Ama çözüm aranıyorsa, 25. dönem Parlamentosu'nda partilerin kendi aralarında yapacakları uzlaşmayla sağlanacaktır. Toplumun beklentisi bellidir. Toplum çözüm istediğini çok açık şekilde gösterdi. Toplum demokrasisinde bir daralma, ekonomisinde bir kırılganlığın yarattığı tahribatın bir an önce tek bir parti marifetiyle değil, Birsen çok parti marifetiyle giderilmesi gerektiği mesajını verdi. Bu Parlamento'da 25. dönem Parlamentosu'nda bir değil üç beş ayrı model hükümet alternatifi var. Bu Parlamento'dan hükümet çıkmaz düşüncesine katılmıyorum, birden çok alternatif üretecek noktada tecelli etmiştir" değerlendirmesini yaptı.
CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş ise milletin tercihini yaptığını vurgulayarak, "Bundan sonra ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye'nin birikmiş sorunları var. Bu sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
Ayrıca AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal, Ramazan Can ve Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak da da kayıt yaptırdılar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.