SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM'de tezkere görüşmeleri başladı

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM'de tezkere görüşmeleri başladı


tezkereTBMM Genel Kurulu'nda Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülüyor.Tezkere'nin "Anayasaya aykırı olduğu" gerekçesiyle usul tartışması açıldı. TBMM Genel Kurulu'nda, Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi okundu. Genel Kurul'da, gündemdışı konuşmaların ardından AK Parti'nin "Tezkere görüşmelerinin bitimine kadar çalışılması"nı içeren grup önerisi kabul edildi. Daha sonra, Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi okundu.

Tezkere'nin görüşülmesine geçileceği sırada ayağa kalkarak söz alan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin "Tezkere'nin Anayasa'ya aykırı olduğunu ve geri çekilmesini" istemesi üzerine birleşimi yöneten Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Tezkere Meclis Başkanlığı'na geldi, gelen kağıtlarda yayınlandı, işleme alındı ve sunuşlarda yer aldı. Biraz sonra görüşmeye geçeceğiz, oylanacak ve Genel Kurulca kabul edilecek. Divan olarak böyle bir yetkim yok. Talebinize olumlu yanıt verme yetkim yok" dedi.

Milletvekillerinin "Nereden biliyorsunuz kabul edileceğini?" demesi üzerine Bahçekapılı, "Kabul edilecek veya edilmeyecek. Dil sürçmesi oldu, özür dilerim. Ne Meclis Başkanlığı'nın ne de benim böyle bir yetkim yok" karşılığını verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise konuyla ilgili Anayasa'da düzenleme olduğunu belirterek, Tezkere'nin Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasının doğru olmadığını, geçmiş örneklerin bulunduğunu söyledi. Zozani'nin talebi üzerine usul tartışması açıldı. Bu sırada, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve bürokratlar Komisyon sırasında yerlerini aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.