SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör örgütlerinin sınırdaki oyunu tutmadı

PKK'nın Suriye uzantısı PYD, sınırda modüler duvar yapımını engellemek için sivillerle güvenlik güçlerini karşı karşıya getirme çabasında

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Terör örgütlerinin sınırdaki oyunu tutmadı
PKK'nın Suriye uzantısı PYD, sınırda modüler duvar yapımını engellemek için sivillerle güvenlik güçlerini karşı karşıya getirme çabasında başarılı olamadı.
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, sınıra modüler duvar yapımını engellemek için sivillerle güvenlik güçlerini karşı karşıya getirme çabası sonuç vermedi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ile Gaziantep'in Karkamış ilçesi arasındaki hatta yapımı devam eden duvar örme çalışmalarını sekteye uğratmak isteyen PYD'liler, çeşitli bahanelerle bölgeye yönlendirdiği yöre halkına "sınır nöbeti" tutturmaya çalıştı.

Kargaşa ortamı oluşturarak inşaat çalışmalarını aksatmaya çalışan terör örgütü, sivillerle güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmek için çaba sarf etti.

Sınır bölgesinde önlemlerini artıran ve duvar inşasıyla ilgili çalışmalara hız veren güvenlik güçleri, örgütün oyununu boşa çıkardı. Şu ana kadar 5 kilometrelik duvar ören ekipler, çalışmaların tamamlanmasının ardından kamera ve gece görüş sistemleriyle güçlendirilecek sınır hattını terör örgütlerine kapatmayı amaçlıyor.

"PYD'NİN İŞİNE GELMEDİ"
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınır bölgesinde tamamen kendi güvenliğini sağlamak amacıyla bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Herhangi bir sınır ihlali yapılmadan yürütülen çalışmalarda koordinatlarına bağlı kalındığını belirten Tuna, terör örgütü PYD'nin Ayn el Arap (Kobani) bölgesindeki halkı kışkırtarak faaliyetleri engellemeye çalıştığını vurguladı.

Modüler duvarların, sınırda büyük oranda sızmaları engelleyeceğine dikkati çeken Tuna, "Sınır çalışmalarımız duvarla sınırlı olmayacak. Kuleler ve kamera sistemleri ile sınır tam anlamıyla kontrol altına alınmış olacak. Kaçakçılık veya başka türlü niyetlerle geçme girişimi tamamıyla önlenmiş olacak." dedi.

Tuna, sınırda yapılan çalışmanın terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin işine gelmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Karşımızdaki zaten bir muhatap bir devlet değil, terör örgütü olduğu için onların amacı zaten Türkiye'yi ve bölgeyi iktidarsızlaştırmaya yönelik. Onlar halkı ikna edemedi, karşı tarafta kurmuş oldukları çadırlar, düzenekler kaldırıldı. Vatandaş orayı tamamen boşaltmış durumda çünkü biz sınır çalışmamızı devam ettiriyoruz. Bu konuda kararlığımızı gösterdik. Karşı tarafın alanına herhangi bir tecavüz söz konusu değil, bu insanlar anladı. PYD'nin de o konuda iyi niyetli olmadığını da anladılar. Yapmış olduğumuz açıklamaların da bu konuda etkili olduğuna inanıyorum. Ülke olarak tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Tahriklere ve provokasyonlara gelmedik, biz işimizi yaptık."

PYD'NİN OYUNU TUTMADI
Tahriklere rağmen çalışmaların devam ettiğini aktaran Tuna, bu tarz çalışmaların psikolojik olduğunu anlattı.

Uluslararası kamuoyunda Türkiye'yi zor duruma sokmak için gayret gösterildiğini, güvenlik güçlerini tahrik ederek, sınırın diğer yanına müdahaleye zemin hazırlandığını vurgulayan Tuna, ancak güvenlik güçlerinin tahriklere kapılmadığını ifade etti.

Terör örgütünün dezenformasyon çabalarının yanı sıra Türkiye içinden de bazı grupların, insanları sınır hattında toplanmaya çağırdığına işaret eden Tuna, şunları kaydetti:

"Malumunuz belli bir partiye verilmiş oylar özellikle insanların gönül rızasıyla verdikleri oylar değil. Dolasıyla bu insanlar, onların bu terörist eylemlerle kullanabileceği insanlar değil. Bu insanlar 15 Temmuz'u gördüler, bu ülke üzerinde oynanan oyunu gördüler. Onların artık bu çağrılarına kimse kolay kolay gitmez. Kimler gider ancak bu ihanetin içinde olanlar, gönlü aklı başka yerde olanlar gider. Namuslu ve dürüst insanlarımız artık bu tür oyunlara gelmez. Onlara ne kalıyor bu ülkede böyle olmayınca en fazla pusu kurarlar, suikastler düzenlerler, bombalı araç eylemleri yaparlar bu şekilde zarar vermeye çalışırlar. Türkiye'de şu anda o oluyor. Görüyorsunuz artık boş meydanlara hitap ediyorlar. Halkı kitlesel olaylara dökmek artık o kadar kolay değil çünkü oyun bozuldu, oyun belli oldu, deşifre oldu. Al FETÖ'yü vur PKK'ya veya DAEŞ'e, hepsinin aynı amaca hizmet ettiğini ortaya çıktı."

"BU ÇALIŞMALAR KESİNLİKLE HAYATİ"
Şanlıurfa'nın Suriye ile 220 kilometre uzunluğunda bir sınıra sahip olduğunu anımsatan Tuna, sınır güvenliğiyle terör olaylarının engelleneceğine dikkati çekti.

Vali Tuna, "Sadece Şanlıurfa için değil burada belki bütün bölgeyi, tüm Türkiye'ye taşınma potansiyeline sahip olduğu için bu çalışmalar kesinlikle hayati, bunu iyi anlamak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.