SON DAKİKA
Hava Durumu

'Terör ve uyuşturucu birleşiyor' 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu meselesinde organize suç örgütleri artık doğrudan terör örgütleriyle ilişki kuruyor. Yani

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2018 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Terör ve uyuşturucu birleşiyor' 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu meselesinde organize suç örgütleri artık doğrudan terör örgütleriyle ilişki kuruyor. Yani terör ve uyuşturucu, giderek yakınlaşıyor ve birleşiyor." dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Narkotim Temel Eğitim Sertifika Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Soylu, İçişleri Bakanlığı görev alanında Türkiye'nin en önemli sorunlarının "terör", "uyuşturucu", "asayiş ve trafik" olduğunu söyledi. Trafiğin tamamen kendileriyle ilgili bir mesele olduğunu aktaran Soylu, "Ama terör ve uyuşturucu, küresel ve birbirini besleyen meselelerdir. Uyuşturucu terörü finanse ediyor, terör de uyuşturucuya kanal açıyor, kullanıyor, dağıtımını gerçekleştiriyor. Uyuşturucu meselesinde organize suç örgütleri, artık doğrudan terör örgütleriyle ilişki kuruyor. Hatta bazen şirket birleşmeleri gibi terör örgütlerinin çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Yani tıpkı iki şeritli bir yolun ileride tek şeride düşmesi gibi bu iki suç sahası, yani terör ve uyuşturucu, giderek yakınlaşıyor ve birleşiyor." diye konuştu.
KAÇAK SİGARALAR PKK’NIN FİNANS KAYNAĞI
Soylu, Türkiye'nin uyuşturucu ve terör ticaretinin doğrudan merkezinde olan bir coğrafi konumda bulunmasının talihsizlik olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle uzun yıllardır ülkemizde faaliyet gösteren PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği yıllık gelirin 1,5 milyar dolar olarak tahmin edildiğini çeşitli vesilelerle ifade etmiştim. Sadece uyuşturucu ticaretini düşünmeyin, aynı zamanda ülkemize giren kaçak sigaraların da PKK'nın elinden geçtiğini en önemli veri olarak elimizde tutmak durumundayız. Türkiye'den alınan kaçak bir dal sigara direkt terör örgütlerinin finansmanına ve onların değirmenine ciddi bir şekilde katkı sağlamaktadır. Doğumuzda Afganistan var ki dünyanın afyon tarlası... Yıllık 9000 bin ton afyon üretiyor, bunun yarısı eroine dönüştürülebiliyor ve Afganistan'da sadece 425 tonu eroine dönüşüyor. Geri kalanı dışarıya gidiyor. Türkiye bu afyon ve eroinin Avrupa'ya sevk güzergahının tam ortasında ve bunun ciddi bir kısmı, Türkiye'de kalmaktadır." Orta Doğu kaynaklı göç meselesinin kendi içinde "uyuşturucu iletim kanalı" açtığını vurgulayan Soylu, düzensiz göçmenlerin uyuşturucuyu yolculuklarını finanse etmek için taşıdıklarını belirtti.
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE HIZ KESMİYOR
Soylu, uyuşturucu ile mücadelede en önem verdikleri projelerden birinin de "Narkotim Projesi" olduğunu ifade ederek, 11 Aralık 2014'te 11 pilot ilde hayata geçirilen projenin 50 ilde faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Projenin başlangıcından itibaren operasyonlarla 48 bin 859 olaya müdahale edildiğini belirtti. Öte yandan Uyuşturucuyu sadece karada kovalamadıklarını belirten Soylu, “İşin bir de deniz boyutu var. Doğu Akdeniz'de aldığımız tedbirler kapsamında, Sahil Güvenlik Komutanlığımız eliyle uyuşturucu kaçakçılığına müdahale edebilmek için halihazırda bin 100 personel, 21 gemi/bot, 3 helikopter/uçak, 2 mobil radar ve 1 insanlı keşif uçağı kullanılmaktadır." diye konuştu. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.