SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristler birbirine düştü

Tunceli'de düzenlenen operasyonlar sonucunda, terör örgütü mensuplarının birbirine düştüğü ve kendi içlerinde infazlara giriştiği ortaya çıktı. Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yeni katılım yapan genç teröristlerden 3'ünü ajanlıkla suçlayarak hava harekatının yapıldığı bölgede infaz ettikleri, yaptıkları bu infazları örgüt içerisinde ve ailelerine bildirmedikleri ve bölgede çukur kazmak suretiyle gömdükleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince tespit edilmesi üzerine söz konusu bölgede operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda infaz edilen 3 teröriste ait cesetler gömüldükleri çukurlardan çıkartılarak kimlik tespiti maksadıyla Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere adli mercilere teslim edilmiştir" dendi. ( Tunceli Valiliği - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Teröristler  birbirine düştü
Tunceli'de düzenlenen operasyonlar sonucunda, terör örgütü mensuplarının birbirine düştüğü ve kendi içlerinde infazlara giriştiği ortaya çıktı.




Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,15 Nisan'da Pülümür ilçesi Sevdin bölgesinde hava destekli operasyon düzenlendiği ve 3 teröristin etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Operasyonun ardından örgüt mensuplarının birbirilerine düştükleri ve örgüte yeni katıldığı belirlenen 3 kişinin "ajanlık" suçlamasıyla infaz edildiği bilgisine ulaşılması üzerine bölgede arama tarama faaliyetine başlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni katılım yapan genç teröristlerden 3'ünü ajanlıkla suçlayarak hava harekatının yapıldığı bölgede infaz ettikleri, yaptıkları bu infazları örgüt içerisinde ve ailelerine bildirmedikleri ve bölgede çukur kazmak suretiyle gömdükleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince tespit edilmesi üzerine söz konusu bölgede operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda infaz edilen 3 teröriste ait cesetler gömüldükleri çukurlardan çıkartılarak kimlik tespiti maksadıyla Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere adli mercilere teslim edilmiştir. Ayrıca bölgede bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan alanlar ile yaşam malzemeleri imha edilmiştir. Çocukları örgütün dağ kadrosuna katılan ailelerin, bölücü terör örgütü tarafından infaz edilen terör örgütü mensuplarının kendi çocukları olup olmadığını öğrenmek maksadıyla Erzurum Adli Tıp Kurumuna müracaat etmeleri uygun olacaktır."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam ettiği vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.