SON DAKİKA
Hava Durumu

Torun: 'Muhalefet ders çıkarmalı'

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çıkan sonuçlardan muhalefetin büyük bir ders çıkarması gerekt

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2014 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2014 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Torun: 'Muhalefet ders çıkarmalı'
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çıkan sonuçlardan muhalefetin büyük bir ders çıkarması gerektiğini söyledi. 

 
Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığının belli olmasının ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan Cemalettin Torun, seçim sonuçlarının Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Bütün siyasi partilere seçim çalışmalarını güzel ve sakin bir şekilde yürüttükleri için teşekkür eden Torun, seçimlerin tam bir demokrasi ortamında sonuçlandığını söyledi. Torun, “Geçmiş cumhurbaşkanlığı seçimlerine baktığımızda istenmeyen olayların olduğunu görmüştük. Gelinen bu noktada milletimiz dolaylı değil, doğrudan doğruya milletin başkanını seçme imkanına kavuştu. Eski cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan büyük TBMM’deki dayatmaların önüne geçilmiş oldu. Milletimiz kendi iradesinin baskılar karşısında ezilmeyeceğini bir kez dana ortaya koydu. Milletimiz güzel bir netice ile Recep Tayyip Erdoğan’a onay verdi” dedi.

“ÇIKAN SONUÇLARDAN MUHALEFET BÜYÜK BİR DERS ÇIKARMALIDIR”
Halkın hiçbir zaman mahcup etmediğini ifade eden Torun, bu seçimlerin vesayet anlayışının sona ermesi ve Türkiye’nin yükselişinin devamı anlamına geldiğini söyledi. Bu kararın önce millet anlayışının oturması anlamına da geldiğini ifade eden Torun, “Bu sonuçlar, yine AK Parti hükümetlerinin 12 yıllık icraatlarının başarılı bulunduğunu gösteriyor. Milletimiz her zaman dayatmalara karşı olmuştur. Muhalefet çatı aday diye yola çıktı. Ama bu seçimler onlara çok büyük bir ders olmalıdır. Türkiye’nin başarılı bir muhalefeti yok. Arzumuz muhalefetin de başarılı olmasıdır. Çatı aday algısının CHP ve MHP seçmenine dayatma olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün o çatı savrulmuş ve çökmüştür. Sanki toplumsal bir destek varmış gibi, 13 parti bir araya gelse de, milletimiz dayatmayı kabul etmedi. Bu sonuçları iyi analiz etmeliler. Bu oylara kim sahip çıkacaktır? Onun için çok iyi bir ders çıkarmaları gerekmektedir. Siz ısmarlama siparişlerle birilerinin önünüze getirdiğini milletin önüne getirseniz alacağınız sonuç budur. Bir kez daha muhalefet, iktidar karşısında sandığa gömülmüştür” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.