SON DAKİKA
Hava Durumu

TSK'nın Suriye mesaisi sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, 2015-2016 yılları içerisinde Suriye sınırında yasa dışı 21 bin 256 geçiş teşebbüsü ile 117 bin 256 kişinin geçiş

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TSK'nın  Suriye  mesaisi sürüyor
Türk Silahlı Kuvvetleri, 2015-2016 yılları içerisinde Suriye sınırında yasa dışı 21 bin 256 geçiş teşebbüsü ile 117 bin 256 kişinin geçişini engelledi.

 

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, 2015-2016 yılları içerisinde Suriye sınırında yasa dışı 21 bin 256 geçiş teşebbüsü ile 117 bin 256 kişinin geçişini engelledi.


AA muhabirinin askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, hudut hattındaki faaliyetleri kesintisiz devam ediyor.



SINIRDA 240 KİLOMETRE MODÜLER/SABİT BETON DUVARIN İNŞASI TAMAMLANDI

Sınır güvenliğinin sağlanması kapsamında Suriye sınırına 240 kilometre modüler/sabit beton duvarın inşası bitirilirken, 208 kilometrelik bölümün inşası da planlamaya alındı. Ayrıca 49 kilometre tel engeli, 72 kilometre kafes tel engel sistemi, 61 kilometre akordeon tel engel sisteminin kurulumu tamamlandı.


Sınır hattında 401 kilometre hendek kazılırken, 86 kilometre toprak set inşası ile 3,95 kilometre perde duvar (sabit) tamamlandı. Özellikle Kilis/Gaziantep sınır bölgesinde korunaklı/geniş gözetleme imkanı sağlayan 57 adet beton kule inşa edildi.


Birliklerin imkanları ve mülki makamların da desteği ile 85 kilometrelik stabilize yol yapımı, bin 892 kilometrelik yolun ıslahı, birlikler ve valiliklerce 422 kilometrelik hudut aydınlatması tamamlanırken, 140 kilometrelik yolun inşası için kaynak planlaması yapıldı.


47 bölgede geçici askeri güvenlik bölgesi, 1 bölgede özel güvenlik bölgesi ilan edildi.



HASSAS BÖLGELERE BİRLİK TAKVİYELERİ YAPILDI

Sınıra yakın bölgelerde yüksek bitki ekimi yasaklanırken, hudutlardaki bataklık alanlar kurutularak, gözetleme alanları açılıp, leçelik/makilik/ormanlık alanlarda görüşü engelleyen bitkilerin önemli bir bölümü de temizlendi.


DSİ Adana Bölge Müdürlüğü ile koordine edilerek, 52 kilometrelik hudut hattını teşkil eden Hatay/Asi Nehri'nin ıslah çalışmasında önemli bir aşamaya gelindi. Bu ve benzer yerler de dahil hududa yakın yerleşim yerleri ile hudut hattı arasına engel sistemlerinin tesisi sürüyor.


Hudut birliklerinin mevcut teşkilatları yeniden incelenerek, destekleme oranları yüzde 100'ün üzerine çıkartılırken, hassasiyet arz eden bölgelere ilave birlik takviyeleri (komando, mekanize, tank vb.) yapıldı. Bu kapsamda hudut birlikleri kuruluş dışından; tank, zırhlı araç (Cobra/ZMA/GZPT/ZPT), top/obüs/havan, hava savunma sistem/silahları, radarlar ve destek sistemleri ile takviye edildi.


Kilis'in güneyindeki çatışma bölgelerine sevk edilmek üzere mücavir alanlarda ikinci kademe ani müdahale birlikleri konuşlandırıldı.


Mevcut atamalı/kadrolu personele ilave olarak, 7 gün 24 saat hizmetin devamlılığı için başta karakol komutanları olmak üzere batıdaki birliklerden subay/astsubay/uzman erbaşlarla hudutlar takviye edildi.


Özellikle Suriye rejiminin baskısı ve havadan/karadan saldırıları sonrasında yerlerinden edilen yaklaşık 3 milyon sığınmacının yoğunlukla misafir edilmeye başlandığı dönemlerden itibaren, hassasiyet arz eden bölgelerde mülki makamlarla koordine içinde insani yardım noktaları/sınır kapıları işlevsel hale getirildi.


Alınan önlemlerle Türk Silahlı Kuvvetleri, 2015-2016 yılları içerisinde Suriye sınırında yasa dışı 21 bin 256 geçiş teşebbüsü ile 117 bin 256 kişinin geçişini engelledi. Bu kapsamda 5 bin 159 kişi de yakalandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.