SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk isimlerini sildiren Varna'ya Milletvekili Öztürk'ten tepki

AK Parti Bursa Milletvekili ve Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Öztürk, Bulgaristan’ın Varna Kenti’nde Türkçe isimlerin silinmesi ve

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2013 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2013 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk isimlerini sildiren Varna'ya Milletvekili Öztürk'ten tepki
AK Parti Bursa Milletvekili ve Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Öztürk, Bulgaristan’ın Varna Kenti’nde Türkçe isimlerin silinmesi ve yerlerine Bulgarca isimlerin yazılmasına tepki gösterdi.

Varna Kenti’nde belediye meclisinin Türkçe isimlerin silinmesine yönelik aldığı kararı eleştiren Öztürk, yapılan çalışmanın kabul edilemeyeceğini, “Türkler Bulgaristan’ın asli unsurları arasında yer alıyor. Hal böyle iken Varna kentinde ortaya çıkan bu manzara üzüntü vericidir. Ortaya çıkan bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Avrupa Birliği’ne üye olan bir Bulgaristan’dan beklentimiz Türkçe yer isimlerini değiştirmek ya da sahip olduğu değerleri görmezden gelmek değil bunları bir zenginlik olarak kabul etmesidir” şeklinde konuştu.

Varna’daki Türkçe isimlerin silinmesi ile ilgili gerekli girişimleri yapacaklarını kaydeden Öztürk, Bulgaristan hükümetinin ortağı olan çoğunluğu Türk olan Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin de konuya duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi. Takip edebildiğimiz kadarıyla Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin Türkçe isimlerin değiştirilmesine yönelik bir tepki göstermediğinin altını çizen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Partisi, Bulgaristan’daki soydaşlarımızın ve çifte vatandaşlarımızın siyasi, ekonomik, inanç ve kültür konularındaki beklentileri doğrultusunda siyaset yapmalı, hükümet ve parlamento nezdinde gerekli adımları atmalıdır. Türkçe isimlerin silinmesine yönelik istenilen düzeyde tepkide bulunmamaları halkın beklentilerine uymamaktadır ve Bulgaristan Türkleri’ni üzmektedir. Umarım Varna Belediyesi bu yanlıştan döner.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.