SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye 20 istedi, NATO 8 adet gönderecek

Türkiye, NATO'ya yaptığı Patriot başvurusunda, korunması gereken bölgelerin listesini bildirdi. Ankara'nın listesine göre 20 Patriot gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2012 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2012 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye, NATO'ya yaptığı Patriot başvurusunda, korunması gereken bölgelerin listesini bildirdi. Ankara'nın listesine göre 20 Patriot gerekiyor. Ancak uzmanlara göre, 8 Patriot Türkiye'nin ihtiyacını görür.

Turkiye'nin NATO'dan talep ettigi Patriot füze savunma sistemine yönelik çalışmalara müttefikler hız verdi.

Ankara yaptığı başvuruda, Türkiye korunması gereken bölgelerin listesini müttefiklere bildirdi. Ancak Turkiye, göndermiş olduğu listeye herhangi bir öncelik sıralamasında bulunmadı.

Bu çerçevede Türkiye'ni listesinin tamamıyla karşılanması için NATO'nun 18 ile 20 Patriot füze batarya sistemi göndermesi gerekiyor.

Askeri uzmanlar, Turkiye'nin korunması gereken bölgeler konusunda bir öncelik listesi sunmasının önemine dikkat çekiyorlar.

Bununla birlikte korunması gereken öncelikli bölgelerin tespiti ile birlikte, Suriye'den gelen tehdidin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden askeri uzmanlar, Türkiye'nin talep etmiş olduğu Patriot füzesi adedinin gerçekçi olmayabileceğine de dikkat çektiler.

NATO'NUN REZERVİNDE 24 ADET VAR 
ABD dışındaki NATO müttefiklerinin ellerinde stratejik rezerv dışında toplam 24 Patriot bataryasnın bulunduğunu hatırlatan askeri yetkililer, Türkiye'nin neredeyse NATO'ya üye ülkelerin envanterlerinde yer alan tüm Patriot füzelerini talep etmiş olduğunu vurgu yapıyorlar.

8 BATARYA YETERLİ OLACAK 
Askeri uzmanlar, Türkiye'ye 8 adet bataryanın ilk etapta yeterli olacağını düşünüyor. Şayet Suriye'den gelen tehditlerin artması halinde Patriot adedini artırabileceklerini, gerekirse başka askeri imkan ve yeteneklerle de istenilen guvenliğin sağlanabileceğini belirtiyorlar.

Karar alma sürecinin uzamasındaki en büyük konu Patriot adedi ile bunların yerleştirileceği mevziler.

YER BELİRLEME YARINA KADAR BİTER 
Hollanda ve Alman askeri yetkililerin, yarına kadar koruma alanı ve Patriot füzelerinin mevzileri konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ile bir mutabakata ulaşması hedefleniyor.

ntvmsnbc
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.