SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye eski Türkiye değil'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın iftar programında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2014 00:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2014 01:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Türkiye eski Türkiye değil'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın iftar programında konuştu.

Erdoğan, "Sizlerle birlikte çok önemli bir adımı attık, çok önemli bir gayretin içerisine girdik. El ele verdik, omuz omuza verdik ve şunu büyük bir memnuniyetle, iftiharla söylüyorum, çok iyi biliyoruz ki değerli kardeşlerim; artık Türkiye eski Türkiye değil. Eski siyaseti özleyenler, eski iktisadi düzeni özleyenler, kaybettikleri imtiyazlarını yeniden almaya çalışanlar var. Kurdukları komplolarla, tuzaklarla, tezgahlarla eski Türkiye'yi yeniden diriltmek için kirli işlerin içerisine girenler var. Kusura bakmasınlar, artık Türkiye eski Türkiye değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin istikrar içinde, güven içinde, kardeşlik içinde hem ekonomik olarak hem siyaseten hem sosyal olarak hem de demokratik olarak büyüyebileceğini, dünyada iddia sahibi bir ülke olabileceğini ispat ettik. Biz 'yeni Türkiye' dedik. Biz 'büyük Türkiye' dedik. Bu hedeflere inandık, bu hedeflerin peşinden kararlılıkla yürüdük ve Türkiye'yi bugün bu hedeflere çok daha yaklaştırdık" diye konuştu.

Faiz politikalarını kabul etmiyorum

Erdoğan, "Merkez Bankasının faiz politikalarını, bir Başbakan olarak kabul etmiyorum. Sadece bağımsız olduğu için tabii müdahale yetkimiz yok ama kabul etmiyorum. Niye kabul etmiyorum? Faiz oranlarının bu denli yüksek olduğu bir ülkede, girişimci, yatırımcı kalkıp da rahat rahat yatırım yapamaz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.