SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye için Gümrük Birliği önemli bir kayıptır'

Sabah toplanan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözc

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Türkiye için Gümrük Birliği önemli bir kayıptır'
Sabah toplanan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Türkiye'nin vize serbestisi konusunda üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiği, kalan beş yükümlülüğün nasıl yerine getireceği ile ilgili de samimi olarak niyetini ortaya koyduğu açıktır. Bu çerçevede, Avrupa Birliği'nin özellikle bu son gelişme karşısında, Türkiye'ye karşı çok daha duyarlı davranmasının, Avrupa Birliği'nin menfaatlerine olduğunu ifade etmek isterim. Özellikle vize serbestisi konusunda mutabık kalınmış adımların atılması için sürecin başlamasını talep ve temenni ediyoruz."



 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Hem vize serbestisi konusundaki beklentilerimizin son derece açık ve anlaşılır olduğunu ifade etmek istiyorum hem de bu çerçevede Türkiye'nin geri kabul anlaşmasının yükümlülüklerine riayet eden bir ülke olduğunun bir kere daha altını çizmek istiyorum."

Gümrük Birliği'ne de değinen Kurtulmuş;


Türkiye, Avrupa Birliği tam üyesi olmadan Gümrük Birliğine girmekle, gerçekten önemli kayıpların içerisine düştü. Maddi anlamda Türkiye'nin önemli kayıpları oldu. Arkasından bir de Avrupa Birliği ile ABD arasındaki TTIP Anlaşmasının (Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması) yürürlüğe girmesiyle, Türkiye'nin mevcut durumuyla beraber çok daha ciddi kayıplarla karşı karşıya kalma ihtimali olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin özellikle Avrupa'daki yeni gelişen bu şartlar çerçevesinde, Gümrük Birliğini yeniden gözden geçirmesi, müzakere etmesi zaruridir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.