SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, İsrail'in başlattığı Gazze operasyonu için BM'yi göreve çağırdı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in bugün Gazze'de başlatmış olduğu operasyonu kınayarak, Birleşmiş Milletler (BM)'den operasyonların derhal

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2012 01:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 02:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in bugün Gazze'de başlatmış olduğu operasyonu kınayarak, Birleşmiş Milletler (BM)'den operasyonların derhal durdurulması için gerekli girişimlerde bulunmasını istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail'in bugün başlatmış olduğu Gazze operasyonu, bu ülkenin saldırgan politikalarının son örneğini teşkil etmektedir. İsrail'in bu saldırısını şiddetle kınıyoruz ve derhal durdurulmasını talep ediyoruz." denildi.
Açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Daha önce de çeşitli vesilelerle açıkladığımız üzere, İsrail dahil hiçbir ülke uluslararası hukukun üzerinde değildir. Bu itibarla, İsrail'in saldırısına karşı uluslararası toplumun gereken tepkiyi göstermesinin elzem olduğunu düşünüyoruz. İsrail'in bu saldırılarının bir an önce durdurulması için uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler'i gereken girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz. Türkiye olarak, mazlum Gazze halkıyla dayanışmamız bundan sonra da devam edecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.