SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye kazanacak

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, çözüm sürecinin başarılı olması halinde Türkiye'nin kazançlı çıkacağını belirterek, ''Bu ortamda

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2013 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2013 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, çözüm sürecinin başarılı olması halinde Türkiye'nin kazançlı çıkacağını belirterek, ''Bu ortamda CHP Genel Başkanı'na düşen sürece destek vermektir'' dedi.


 
 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda (YTB) düzenlenen ''Genç Liderler Programı'' açılış töreni sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Terör örgütünün elindeki kamu görevlilerinin serbest bırakılacağına yönelik açıklamaların hatırlatılması üzerine Bozdağ, serbest bırakılmalarının ailelerini ve herkesi memnun edeceğini dile getirdi. Bozdağ, serbest bırakılmayla ilgili zamanlama konusunda bir istihbarat olup olmadığı yönündeki soruya ise ''Hayır. Şu anda bir bilgimiz yok'' yanıtını verdi.

''CHP samimi davranmıyor''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözüm süreciyle ilgili bilgilendirilmediklerine ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

''Kılıçdaroğlu belli bir süre eleştirmeme kararı aldı, öyle anlaşılıyor. Bugün ortaya çıkan açıklamalara baktığınızda da bu destek değil, belli bir süre eleştirmemek gibi bir yaklaşımı gösteriyor. Tabi Cumhuriyet Halk Partisi samimi davranmıyor. Yani çözüm süreci Türkiye için hayırlı bir sonuç doğurduğunda bundan CHP de kazançlı çıkacaktır, MHP de kazançlı çıkacaktır, AK Parti de, BDP de. Bütün Türkiye bundan kazanacaktır. Böylesi bir ortamda CHP Genel Başkanı'na düşen şey bu sürecin arkasında olduğunu ifade edip, sürece destek vermektir. Ama maalesef göründüğü gibi süreç içerisinde ortaya çıkacak bazı tartışmalı şeyler olduğunda hemen oradan hükümeti eleştirmeye bu süreci olumsuz etkileyecek yaklaşımlar ortaya koymaya buradan bir siyasal rant devşirmeye dönük yaklaşımları ortaya koyuyorlar. Tabi bu kredi açma iradesinin gayrı samimi bir irade olduğunu da gösteriyor.''

Hem CHP'ye hem de diğer partilere çağrıda bulunan Bozdağ, ''Çözüm iradesine, çözüm sürecine hep beraber sahip çıkalım. Türkiye terörün bittiği, kanın durduğu, göz yaşının dindiği bir ortama kavuştuğunda daha güçlü olacaktır. Bundan da herkes kazançlı çıkacaktır'' dedi.

Bozdağ, bu yolu milletle beraber yürüyeceklarini belirterek, ''Millete rağmen hiçbir adım atmamız söz konusu olmayacaktır. Bu kadar net'' diye konuştu.

''Politif iklimi ortadan kaldırma çabaları var''

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, genel af konusunun gündemde olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de Başbakan Erdoğan'ın affın söz konusu olmadığı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak şunları kaydetti:

''Ama sürekli bir biçimde bu sürecin arkasındaki halk desteğini azaltmak, bu sürecin doğurduğu pozitif iklimi ortadan kaldırmak için çabalar var. Bazı konular, halkın rahatsız olacağı konular sanki sürecin içerisinde varmış gibi gündeme getirilerek onun üzerinden tartışma yapılarak, tartışma yaptırılarak sürecin doğurduğu pozitif iklimi ortadan kaldırmaya, halkımızın sürece verdiği desteği azaltmaya dönük adımlar olarak görüyorum bu tartışmaları.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.