SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinde kararlıyız'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğini belirterek, "Kırgızistan ile olan ilişkile

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinde kararlıyız'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğini belirterek, "Kırgızistan ile olan ilişkilerimizi her alanda daha ileriye götürmeye kararlıyız" dedi.
 

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye-Kırgizistan arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğini belirterek, "Her alanda, ekonomik, siyasi, kültürel, ticari bütün bu konularda Kırgızistan ile olan ilişkilerimizi daha ileriye götürmeye kararlıyız. Önümüzdeki dönem, çok daha güzel ilişkiler içerisinde olacağız" dedi. Kurtulmuş, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzıbek Kocoşev'i kabulünde yaptığı konuşmada, "Ata yurdumuzun değerli bakanı ve heyetini burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı.

 
"Bizim kararlılığımız tamdır"
Kurtulmuş: "İnşallah, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki, her alanda gayet güzel olan ilişkiler daha da ileriye gidecektir. Türk tarafı olarak bizim bu konuda kararlılığımız tamdır. Bu ziyaretin, inşallah Türkiye-Kırgızistan arasındaki ilişkilerin daima daha da ileriye gitmesine katkı sunacağını ümit ediyorum" diye konuştu. Türkiye-Kırgızistan arasında her alanda ilişkiler bulunduğuna dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İki ülke arasında kültürel alanda iş birlikleri, ekonomik alanda çok yakın çalışmalar var. Ayrıca TİKA üzerinden ve birtakım kalkınma yardımları çerçevesinde Türkiye'nin Kırgızistan'da yaptığı faaliyetler var. Yine orada ortak, kültürel çalışmalar bakımından bir Türk üniversitesi var. O üniversite Kırgızistan'da önemli faaliyetlerde bulunuyor. Bu ilişkiler sürekli olarak gelişiyor. Her alanda, ekonomik, siyasi, kültürel, ticari bütün bu konularda Kırgızistan ile olan ilişkilerimizi daha ileriye götürmeye kararlıyız. Önümüzdeki dönem, çok daha güzel ilişkiler içerisinde olacağız."dedi. Kırgızistan Ekonomi Bakanı Kocoşev ise ülkesindeki yatırım imkanları hakkında bilgi vererek, Türk iş adamlarına Kırgızistan'a yatırım çağrısında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.