SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye markası tanıtıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Türkiye Markası" lansmanında bir konuşma yaptı. Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitesine, kongre turizmin

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2015 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2015 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye markası tanıtıldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu "Türkiye Markası" lansmanında bir konuşma yaptı. Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitesine, kongre turizminden turist sayısına kadar Türkiye'nin bir çok alanda büyük atılım içerisinde olduğunu belirten Davutoğlu bölgedeki tüm zorluklara, jeopolitik depremlere rağmen Türkiye'nin emniyet ve güven içinde itibarına itibar kattığı söyledi.
 

 

 Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Böyle bir ülke adına konuşma guru verici bizim kültürümüze değmeyen medeniyet yoktur. Bütün kültürel harmanlanmaya biz sahibiz. Biz insanlığı temsil ediyoruz. İnsanlığı bütünüyle temsil eden çok az coğrafya vardır. Her yerde biz varız biz olacağız küresel ekonominin merkezinde de Türkiye olacak. Dünyaya açılacağız ve ait olduğumuz kültürü temsil edeceğiz.

Bu tempo ve hızı 1 Kasım seçimleri ile gelen ortamda daha da artıracağız iki müjdeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Sektörü daha ileriye götürecek çalışmalar yapıyoruz. Rusya ile yaşanan olumsuz gelişmeler neticesinde yeni tedbirler aldık

En büyük güç kaynağımız öz güvenimiz

Ferdi hayatımızda olduğu gibi ülkelerin hayatında da öz güven her şeyden daha önemlidir. Öz güven bana göre kendi gücünü, kendi imkanlarını, kendi sınırlarını keşfetmektir ve en büyük ihtiyacımız, en büyük güç kaynağımız öz güvenimizdir. Öz güvenini kaybeden ülkelerin atılım yapma gücü kalmaz. Son 13 yılda gerçekleştirdiğimiz birçok büyük devrimlerin arkasındaki en büyük devrim öz güven devrimidir. Kişi başına milli gelirden ihracat kapasitemize, kongre turizminden turist sayısına kadar çok büyük bir atılım içinde olduğumuzu herkes görüyor.




 Başbakan Davutoğlu: "Birçok ülkeden Alanya Gazipaşa, Antalya, Muğla, Dalaman, Muğla Milas, Bodrum ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentelerine Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan uçak başına 6 bin dolar destek verilmesini kararlaştırmıştık. Bu doğrultuda Nisan-Mayıs 2015 döneminde bin 983 adet uçuşa toplam 22 milyon 173 bin Türk Lirası ödeme yaptık. 2015 yılı için uygulanan bu desteğimizi 2016 turizm sezonu başlangıcında nisan-mayıs aylarında gerçekleştirecek uçuşlar için de genişleterek devam edeceğiz. Antalya, Muğla ve İzmir havalimanlarına turist getirecek uçaklara vereceğimiz destek, artık belli ülkelerden gelecek uçaklar için değil, çıkış noktası neresi olursa olsun tüm dünyadan, bütün ülkelerden gelecek uçaklar için uygulanacaktır."

Başbakan Davutoğlu: "Bildiğiniz gibi rekabet gücümüzün korunması için 2015 yılının başında, şubat ayında birtakım tedbirler zaten almıştık. Bu tedbirlerden biri olarak Bağımsız Devletler Topluluğu'nda bulunan 8 ülkeden 400 binin üzerinde turist getiren seyahat acentelerinin kredi garantilendirme fonu teminatıyla kredi kullanmaları sağlanarak finansmana erişim imkanları getirilmişti. Bu uygulamayı kapsamını genişlettirerek devam ettiriyoruz. Bu çerçevede turist getirilen ülke sayısını 27'ye çıkardık. Turizm sektörümüze hayırlı olsun."

Muhalefet liderlerine sesleniyorum. Vatandaşlarımızın Avrupa'ya serbest şekilde çıkabilmeleri için yapılacak olan yasaların geçmesi için gerekli desteği vermelerini rica ediyorum.

Taviz vermeyiz

Başbakan Davutoğlu, "HDP, uçak krizinden sonra vakit kaybetmeksizin Rusya'yla dayanışma göstermeye gitti ve Moskova'dan bizi eleştirme cüretine kalkıştı. Rusya'nın tezlerini haklı bulduğunu, Türkiye'nin kendi egemenlik hakkının gereğini yerine getirmekle yanlış yaptığını söyledi. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler, hava sahamızı, kara sınırlarımızı korumak bizim en tabii hakkımız ve en asli görevimizdir ve hiçbir taviz vermeden bunu yapmakta da kararlıyız."

Başbakan Davutoğlu: "Çevremizdeki bütün zorluklara, jeopolitik depremlere rağmen Türkiye, emniyet ve güven içinde itibarına itibar katmaktadır. İçeride ve dışarıda Türkiye'nin gücünü kırmak isteyenler, hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır. Bütün zorlukların üstesinden gelecek güce ve siyasi iradeye sahibiz."


 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.