SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'den Irak'a çok sert yanıt!

Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye iç savaşa doğru gidiyor." diyen Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin "hezeyanlar içinde" olduğunu savundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2012 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2012 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'den Irak'a çok sert yanıt!
Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye iç savaşa doğru gidiyor." diyen Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin "hezeyanlar içinde" olduğunu savundu.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Irak Başbakanlık internet sitesinde önceki gece yayınlanan bir basın açıklamasında, Sayın Başbakanımızın aynı gün Pakistan'a hareketi öncesinde yaptığı basın toplantısında Irak'taki son gelişmelere ilişkin dile getirdiği samimi endişeler hakkında bazı hezeyanlara yer verildiği görülmüştür." denildi.

Irak Başbakanı Nuri Maliki, Türkiye'nin mezhepsel ve etnik iç savaşa doğru sürüklendiğini öne sürerek, Erdoğan'ın bunlara odaklanmasını salık vermişti. Maliki, "Erdoğan'a tavsiyeniz, Türkiye'yi bölge ülkelerindeki belalara bulaştırmak yerine ülkesindeki azınlık sorunlarıyla ilgilenmesi." demiş, Türk halkının da iç ve dış problemlerin daha da kötüleşmemesi için 'siyasi durumda bir değişimi arzuladığını' ileri sürmüştü.

"TÜRKİYE'Yİ IRAKLA KARIŞTIRMIŞ OLMALI"

Söz konusu açıklamanın, Irak Başbakanlığı'nın, en hafif tabiriyle, gerçeklik duygusundan koparak Irak'taki durumla Türkiye'deki durumu karıştırdığını gösterdiği belirtildi.

"Sayın Başbakanımızın, sadece Irak halkının esenliğini düşünerek dile getirdiği haklı endişelerin, Irak Başbakanı tarafından ülkemize yönelik mesnetsiz iddialar ortaya atmak için dayanak yapılmasını şiddetle reddediyoruz." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Irak Başbakanının, Türk halkının beklentileriyle ilgili hayali tespitlerde bulunmak yerine, öncelikle ülkesindeki durum hakkında, Irak siyasi partileri tarafından da gündeme getirilen kaygıları dikkate almasını, ülkesinde gerginliği tırmandıran politikalardan vazgeçerek tüm Irak halkını kucaklayacak bir yaklaşım benimsemesini ve mesnetsiz suçlamalarla cevap vermeye kalkışmak yerine, bu konudaki önerilere samimiyetle kulak vermesini tavsiye ederiz.

Komşumuz Irak ile ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirip güçlendirme yönündeki irademiz tamdır. Bu iradeye sahip olduğunu eylem ve söylemleriyle ispatlaması gereken taraf ise Maliki Başbakanlığı'ndaki Irak Hükümetidir. Bu yapıldığı takdirde, Türkiye-Irak ilişkilerinin geliştirilmesinin önünde hiçbir engel kalmayacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.