SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası İnsan Hakları Konferansı'na katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye İnsan Hakları Kurumu’nun yapısal reforma kavuşturulması için hazırlanan tasarının yeni kurulacak h

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uluslararası İnsan Hakları Konferansı'na katıldı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye İnsan Hakları Kurumu’nun yapısal reforma kavuşturulması için hazırlanan tasarının yeni kurulacak hükümet tarafından süratle gündeme getirilmesini ve yeni yasama döneminde çıkarılacak kanunlar arasında yer almasını arzu ettiğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Point Otel’de düzenlenen "Uluslararası İnsan Hakları Kurumları İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı Uluslararası Konferansı"nın açılışına katıldı. Konferansta konuşan Arınç, “Bu dönemde Başbakan Yardımcısı olarak Türkiye İnsan Hakları Kurumu ile ilişkilendirilmiştim. Şüphesiz 2012 yılından bu yana kurumun yaptığı çok başarılı çalışmalar var. Şüphesiz İnsan Hakları Kurumumuzun çağdaş bir kurum haline gelebilmesi, Batı ülkelerinde olduğu gibi yeni bir yapısal reforma kavuşturulması amaçlanmıştır. Bir taraftan görevlendirdiğimiz konuların yerine getirilmesi, bir taraftan da değişen şartlar içerisinde kurumun daha dinamik bir yapıya kavuşturulması için sayın başkanın ve kurulun bizzat hazırladığı bir kanun tasarısı Bakanlar Kurulumuzda müzakere edilmiştir. Fakat maalesef içine girdiğimiz seçim süreci sırasında bunu genel kurula sunmak ve kanunlaştırmak mümkün olmadı. Her şartlarıyla tamamlanmış olan bu tasarının şüphesiz yeni kurulacak hükümet tarafından süratle gündeme getirilmesini ve yeni yasama döneminde çıkarılacak ilk kanunlar içerisinde olmasını şahsen arzu ediyorum. Tasarı içerisinde belki tartışmaya açılacak konular da vardır ama bugünkü yapının biraz önce söylediğim özelliklere kavuşması için önemli adımlar atılmıştır” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.