SON DAKİKA
Hava Durumu

Uzlaşma olmazsa millete gideriz

Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışması Mart sonuna kadar bitmezse, AK Parti'nin teklifini millete götüreceklerini söyledi, Kılıçdaro

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2013 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışması Mart sonuna kadar bitmezse, AK Parti'nin teklifini millete götüreceklerini söyledi, Kılıçdaroğlu ile Bahçeli'yi eleştirdi.


 
 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yunanistan Başbakan Antonis Samaras ile Doha'da yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verirken, ''Batı Trakya'daki bazı uygulamalara ilişkin kaygılarımızı ve taleplerimizi net bir şekilde ifade ettik'' dedi.

Erdoğan, kabinede yapılan değişikliği değerlendirirken, ''Bakanlar Kurulu'nda zaman zaman yapılan değişiklikler asla bir ödüllendirme ya da bir cezalandırma anlayışıyla yapılmıyor. Görevlerini devreden arkadaşlarımızın başarısız olduğu sonucunu çıkarmak, son derece yanlış ve isabetsizdir'' diye konuştu.

Bahçeli'ye tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İçişleri Bakanı'nın değiştirilmesine ilişkin sözlerini eleştiren Erdoğan, ''Hayırdır, ne zamandan beri bizim ekibimize övgüler gelmeye başladı. Sayın Bahçeli önce nerede durduğunu tespit etsin. Niyet okuyuculuğunu bıraksın. AK Parti'nin birlik ve beraberliğini bozmaya senin gücün yetmez. Sen kendine bak'' diye seslendi.

Millete gideriz

Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarının Mart sonuna kadar bitmesi noktasında Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in açıklamasının bulunduğunu hatırlatarak, ''Temennimiz odur ki Mart sonuna kadar bu iş biter. Bitmemesi halinde AK Parti, bu konuda yaptığı çalışma meclis gündemine taşınacaktır. Eğer biz parlamentoda beklediğimiz desteği aldığımız anda bunu gündeme getiririz, referandum gücünü yakaladığımız anda da biz millete gideriz'' dedi.

''Nerede bu DHKP-C, üye olacağım der''

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Nerede şu Ergenekon, gidip üye olacağım'' sözlerini hatırlatarak, ''Şimdi çıkar kısa bir süre sonra nerede bu DHKP-C, gidip üye olacağım der mi der'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, ''CHP sosyal demokrat görünüp ırkçılığı içinde barındırırken, BDP de solcu görünüp etnik kökenler üzerinden siyaset üretme gayretine giriyor. Bu topraklar faşizme, ırkçılığa hiçbir zaman geçit vermedi'' dedi.

Eski gazete manşetlerini gösterdi

Erdoğan, geçmişte bazı gazete sayfalarını gösterdiğini hatırlatarak, ''Bizi Hitler'e benzetme densizliğinde bulunanlar, dün de bunu tekrarlayanlara, kimin Hitler ile muhabbet içinde olduğunu tarihten sayfalarla, tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ortaya koydum. Kendi milletvekilinin hezeyanlarını, bize, medyaya saldırarak örtmeye çalışan, üstelik bir kez daha bize Hitler benzetmesi yapan Sayın Kılıçdaroğlu'na bu manşetleri tekrar ithaf ediyorum'' dedi.

Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz

Erdoğan, basına yönelik bazı uluslararası kuruluşların değerlendirmelerine değinerek, ''Haber kaynakları sakat ve bozuk. Haber kaynakları sakat ve bozuk olunca bu tür noktalara varıyorlar. Biz kendi kararlarımızı kendimiz veririz, kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, birilerine bırakmayız'' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.