SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali açıkladı: 'Sur'un yüzde 95'i temizlendi'

MARDİN’İN NUSAYBİN İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜREN DÖRT MAHALLEDE GÜVENLİK GÜÇLERİ VE TERÖRİSTLER ARASINDA ÇATIŞMALARA ARALIKSIZ DEVAM EDİLİYOR. ÇATIŞMALARDA İKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ. İKİ TERÖRİSTİN İSE YARALI ŞEKİLDE SİLAHLARINI BIRAKARAK KAÇTIĞI ÖĞRENİLDİ. OPERASYON BÖLGESİNDE ÖRGÜTE KARŞI GELEN VATANDAŞLARIN EVLERİNİN TERÖRİSTLER TARAFINDAN FİŞLENDİĞİ DİKKAT ÇEKTİ. (ALEV HAMİTOĞULLARI/MARDİN-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2016 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2016 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali açıkladı: 'Sur'un yüzde 95'i temizlendi'
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinin yüzde 95’inin temizlendiğini belirterek, geriye kalanının ise önümüzdeki günlerde temizleneceğini ifade etti.
 

 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesinde 2 Aralık’tan bu yana sürdürülen sokağa çıkma yasağıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya, kentteki ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Aksoy, Sur’da yürütülen çalışmalarla ilçenin yüzde 95’inin temizlendiğini belirterek, yüzde 5’lik bir kısmın kaldığını, bunun da önümüzdeki günlerde temizleneceğini kaydetti. İlçenin yasağın sürdüğü 6 mahallesinde yaklaşık 24 bin kişinin yaşadığını anlatan Aksoy, “Çalışmalara ara verilen dönemlerde dışarı çıkmak isteyen vatandaşlarımıza güvenlik güçleri tarafından her türlü destek verildi. Şuanda bizim tahminimiz içeride yaşayan bin ile 2 bin arasında vatandaşımızın olduğudur. Büyük bir çoğunluğu 6 mahallenin dışına taşındı. Bir kısmı Sur’un sokağa çıkma yasağı ilan edilmemiş diğer mahallelerine bir kısmı da Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerine taşındı. İlçelere ve il dışına gidenler çok azdır” dedi.

1 SİVİL ÖLÜMÜ VAR

İlçedeki sivil ölümlerinin olduğuna ilişkin iddialarla ilgili de açıklamalarda bulunan Aksoy, “İçerideki terör unsurlarından, orada yer alan, eline silah tutuşturulan yaşı da küçük olabilir, kişilerle ilgili bizde bilgi yok. Cenazeleri bizde olmadığı için bir şey dememiz mümkün değil. Bunları sivil ölüm gibi sosyal medyadan ya da farklı şeylerden sunabiliyorlar. Bizim elimizdeki resmi bilgi sadece bir kadın vatandaşımızın yaşamını yitirdiği yönündedir. Bir öğretmenimiz gibi zaman zaman yorgun mermilerin isabet ettiği bazı sivil yaralılarımız da var.” açıklamasında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.