SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Mutlu'dan eylemcilere 'dağılın' çağrısı

İstanbul Valisi Mutlu,"Bu ortamı İstanbullular'a ve ülkemize yaşatmış olanlara karşı, çok daha farklı bir yöntem içerisinde tutumumuzu

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2013 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2013 00:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstanbul Valisi Mutlu,"Bu ortamı İstanbullular'a ve ülkemize yaşatmış olanlara karşı, çok daha farklı bir yöntem içerisinde tutumumuzu göstereceğiz" dedi.

 
 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlardan Taksim Meydanı'nı terk etmelerini istedi. Vali Mutlu, "Bu noktadan sonra Taksim Meydanı'nda, Aziz Cumhuriyet'in büyük kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin ve manevi şahsiyetinin bulunduğu, milletimizin meydanında, devletimizin ve milletimizin sarsılmaz gücü, emniyet güçlerimiz tarafından kararlılıkla marjinal gruplar üzerinde gösterilecektir. Bu tablo arzu ettiğimiz bir tablo olmamakla birlikte, ülkemizi ciddi bir çatışma ortamına çekmek isteyen ve 15 gündür bu ortamı İstanbullular'a ve ülkemize yaşatmış olanlara karşı, bugün çok daha farklı bir yöntem içerisinde tutumumuzu göstereceğiz" diye konuştu.
"15 gündür Taksim Meydanı'nı açmış olan devlet irademizin, bugün itibariyle meydanın güvenliğinin tam olarak sağlanacağı sürece kadar sevgili halkımızın bulunmaması konusunda ricamı bir kez daha iletiyorum" diyen Vali Mutlu, şöyle konuştu:

"Bu konuda gerek gece gerekse gündüz alınacak tedbirlerde emniyet güçlerimize herkesin yardımcı olmasını istirham ediyorum. Taksim Meydanı'nda, bugün bu saat itibarıyle, bundan sonra uygulayacağımız tedbirleri halkımızın gözü önünde, televizyonların sosyal medyanın gözü önünde, titizlikle, dikkatle, hukuka uygun bir dirayet içinde sürdürmeye özen gösterecğiz. Soğukkanlılığımızı, millet sevgimizi, devlet aşkımızı ve yurttaşımıza, milletimize duyduğumuz derin hürmeti, Taksim'de bir namus ve vatan borcu olarak milletimize ödemek üzere sarsılmaz azim içerisinde, kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.