SON DAKİKA
Hava Durumu

Yargıtay'a Feyzioğlu uyarısı!

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı'nın kim olacağına dair, ''Perşembe günü MYK toplantısı yapacağız ve orta

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2014 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2014 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yargıtay'a Feyzioğlu uyarısı!
Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı'nın kim olacağına dair, ''Perşembe günü MYK toplantısı yapacağız ve ortak isim olarak ne çıkıyorsa onu açıklarız" dedi.

 

Başbakan Erdoğan, 2015 seçimlerine 90 gün kala belde, ilçe ve il kongrelerini yaparak, seçimin ardından da AK Parti Olağan Kongresi'nin yapılabileceğini söyledi. Erdoğan, yazılan isimlerin bir liste halinde kendisine teslim edileceğini belirtti. Erdoğan, "Şimdi nasip olursa perşembe günü bir MYK toplantısı yapacağız. MYK toplantısında bu konuyu yine aramızda müzakere edeceğiz. MYK toplantısından sonra da artık partimizin bütün kurullarının ortak ismi olarak ne çıkıyorsa onu açıklarız" yanıtını verdi.

 

"Yeni Türkiye'ye yeni bir muhalefet lazım"

Erdoğan, "yeni Türkiye'ye yeni muhalefet" ifadesinin literatüre girmesinden dolayı sevinçli olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, "Yeni Türkiye'ye yeni bir muhalefet lazım ama bu yeni muhalefet alışılmışlar üzerine bina edilen değil, kendini renove eden, restore eden bir yeni muhalefet olması lazım. Bu olursa bundan Türkiye kazanır, aynı zamanda kendileri kazanır, bunu açık ve net ortaya koymamız lazım" diye konuştu.

 

“MHP halinden memnun”

Erdoğan, MHP’nin halinden memnun olduğunu dile getirerek Devlet Bahçeli için de şunları söyledi, "O hiçbir zaman niyetli değil zaten, 16-17 sene geçti. Onların niyetli olmadığı yerde partinin kendi mensuplarının bu işte niyetli olması lazım. Demek ki onlar da halinden memnunlar, mevcut aldıkları oylardan razılar ve o şekilde yolla devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

 

"Yargıtay,Baro Başkanını konuşturacaksa ben bulunmam"

Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılıp katılmayacağı sorusu üzerine de Erdoğan, toplantıya katılacak kişilerin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü toplantısında yaşadıkları olayı bir daha yaşamak istemediğini kaydetti. Türkiye Barolar Birliği Başkanının bu toplantılarda konuşmasının bir teamül olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Eğer Yargıtay, Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam. Cumhurbaşkanı gelip de orada Baro Başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım. Bütün bunlara rağmen Yargıtay Başkanı orada konuşacaksa, Yargıtay Başkanını ben de seve seve dinlerim, Yargıtay'ın başı olduğu için dinlerim" ifadelerini kullandı. "Beni süreler hiç ilgilendirmez, katılmam. Orada Yargıtay Başkanı sadece konuşacaksa eyvallah, ödüllerine vesaire eyvallah. Zaten işin asıl formatında, yasal formatında bu yok. Neymiş teamülmüş. Bir teamül arıyorsanız, böyle bir yerde konuşması gereken Yargıtay üzerinde böyle bir şey aranıyorsa orada cumhurbaşkanı konuşur" diye konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.