SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yatırım için yurt dışına kaynak götürene sözümüz yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırım için yurt dışına kaynak götürene, ihracat arayışı içind

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Yatırım için yurt dışına kaynak götürene sözümüz yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırım için yurt dışına kaynak götürene, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz." dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programına katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Yatırım için yurt dışına kaynak götürene, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz." dedi.



"Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim söz konusu değil"

Erdoğan, şöyle devam etti:


"Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?"



"Çocuklarımıza kültürümüzün değerlerini öğretmeyen eğitim sistemi başarısızdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerler eğitiminin çok önemli olduğunu özellikle söylüyorum. Çocuklarımıza medeniyetimizin, tarihimizin, kültürümüzün değerlerini öğretmeyen bir eğitim öğretim sistemi benim gözümde başarısızdır, başarısız olarak da kalacaktır." diye konuştu. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.