SON DAKİKA
Hava Durumu

Yazıklar olsun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17/25 Aralık yargı darbe girişiminin ardından FETÖ’cülerle ilişkilerinizi kesin talimatına rağmen Bur

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yazıklar olsun!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17/25 Aralık yargı darbe girişiminin ardından FETÖ’cülerle ilişkilerinizi kesin talimatına rağmen Bursa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Güney’in Kaynak Holding ve TİMAŞ’tan mal almaya devam ettiği ortaya çıktı. Yağmur Dağıtım, 2 yıllık süreçte Kaynak Holding’ten 3 milyon 860 bin, TİMAŞ’tan ise 1 milyon 40 bin liralık mal aldı. AK Parti İl Başkan Vekili İbrahim Güney’in FETÖ şirketlerinden 2014-2015’te 4 milyon 900 bin TL’lik mal aldığı ortaya çıktı.
 

 

 

Türkiye’yi işgale sürükleyip bin yıl sonra milleti bu topraklardan çıkarmak hedefiyle 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunan FETÖ’yle ilgili devletin tüm kurumlarında temizlik devam ederken, Bursa İl Başkanlığı’nda görev yapan isimlerin de bu yapıyla ilişkileri birer birer ortaya dökülüyor.  Daha önce ihanet çetesine bağlı iki dernekte yöneticilik yapan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısına rağmen 17/25 girişiminden 7 ay sonra istifa ettiği ortaya çıkan İl Başkan Yardımcısı Abdullah Duman’ın istifasının ardından şimdi de AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı İbrahim Güney, iddiaların odağında.
DURMAK YOK TİCARETE DEVAM
AK Parti Bursa’da Siyasi ve Hukuku İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan İbrahim Güney’in sahibi olduğu Yağmur Dağıtım Şirketi, FETÖ operasyonları çerçevesinde devletin el koyduğu Kaynak Holding şirketlerinden 2014 ve 2015 yıllarında da mal almaya devam ettiği ortaya çıktı. FETÖ'nün en önemli parasal kaynaklarından Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Zambak Yayınları için Güney’in Yağmur Dağıtım isimli firması 2014 yılında 600 bin, 2015 yılında ise 160 bin liralık alım yaptığı belirlenirken, yine Gökkuşağı firmasından 2014’te 1 milyon 900 bin; 2015’te ise 1.200.000 liralık alım yaptığı öğrenildi.
TİMAŞ’TAN DA MAL ALMAYA DEVAM ETTİ
Güney, Kaynak Holding dışında kamuoyunda paralel yapıyla bağı bilinen TİMAŞ Yayınlarıyla da ticari ilişkisini her şeye rağmen sürdürdü. Ortaklarının tamamı FETÖ mensubu olan TİMAŞ’tan Yağmur Dağıtım’ın 2014’te 720.000; 2015’te 320.000 lira tutarında mal aldığı ortaya çıktı.
TİMAŞ’IN SAHİPLERİ
Gazeteci Cem Küçük, daha önce konuyu gündeme getirmiş, sosyal medya hesapları üzerinden firmayla ilgili önemli bilgileri paylaşmıştı. Küçük, firmayla ilgili şu bilgileri kamuoyuna açıkladı: “TİMAŞ Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Öztürk'ün Gülenci olduğunu bilmeyen var mı? Aynı Öztürk Sürat AŞ yönetimindeydi”, “TİMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Öztürk ve Hamit Çiçek. Timaş'ın en büyük ortağı Hamit Çiçek'tir. Zaman binasını yapan adamdır aynı zamanda”. “Bir de Timaş'ın internet işlerini yürüten Yasin Kesen var. Devletimiz ne zamandır bunun peşinde. ABD'de değilse enselenmesi yakındır.” “Timaş Yayınları'da GYY'lik yapan Emine Eroğlu FETÖ ablasıdır. Darbe girişimi günü Yarına Bakış'ta darbeyi meşrulaştıran yazı yazdı.”İstanbul Ticaret Odası da darbe girişiminin ardından TİMAŞ’ın ortağı Osman Nuri Öztürk’ü meclis üyeliğinden aldı.
KAYNAK HOLDİG
AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Güney’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm uyarılarına kulak tıkayarak mal alımını sürdürdüğü Kaynak Holding’e geçen yıl kayyum atanmış, kısa bir süre önce ise devlet tarafından el konuldu.FETÖ’nün kasası olarak bilinen ve özellikle beyni olarak kabul edilen Kaynak Holding’e 17 Kasım 2015’te gerçekleştirilen kayyum ataması sonrasında saatte 4,5 milyon siber saldırı düzenlendi. Holdingin sistemine darbe girişiminin ardından çok daha yoğun saldırılar yapılmaya başlandı.
GÜNEY ŞEHİT AİLELERİNİN YÜZÜNE NASIL BAKACAK?
FETÖ ile bağlantısı bilinmesine rağmen bu firmalarla ticaretini sürdüren Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Güney’in, Kaynak Holdingin aktardığı paralarla ayakta duran FETÖ örgütün düzenlediği darbe sonrasında şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin yüzüne nasıl bakacağı merak ediliyor.  AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’cülerle mücadele ederken parti yöneticisinin bunlarla ticaretini sürdürmesi ne anlama geliyor? Güney, tüm yaşananlara rağmen hangi gerekçeyle yayınları alıp dağıttı? Ortaya çıkan bu gerçeklerin ardından İl Yönetimi sessiz mi kalacak yoksa gereğini yapacak mı? Hepsini önümüzdeki günlerde göreceğiz.
 PLAZA OLMASAYDI DA…
Öte yandan Yağmur Dağıtım’la ilgili bu haberin geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tartışıldığını gören çevresinin, 25 yıldır sürdürdüğü ticaretine böylesi bir leke düşüren İbrahim Güney'e, ''25 yıl plazanız olmadı keşke bir 25 yıl daha olmasaydı da bu pisliğe bulaşmasaydınız 'dediği öğrenildi. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.