SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeğen her şeyi anlattı

İzmir'de, Cemaat’e yönelik soruşturma kapsamında, üst düzey eski bir yönetici 'yeğen' rumuzuyla itirafçı oldu... Cema

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeğen her şeyi anlattı

İzmir'de, Cemaat’e yönelik soruşturma kapsamında, üst düzey eski bir yönetici 'yeğen' rumuzuyla itirafçı oldu...

Cemaat'e yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü, 32 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, aralarında Cemaat'in dershaneler ve okullar Türkiye sorumlusu olduğu söylenen Fethullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de bulunduğu 14 kişi tutuklandı. 16 kişi ise hakklarında yurt dışına çıkış yasağı konulup, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki şüpheli de savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İTİRAFÇI: YEĞEN

Ajansların haberine göre bu soruşturma kapsamında, 'yeğen' rumuzuyla itirafçı olduğu belirtilen Cemaat'in üst düzey eski yöneticisinin anlattıkları ve yanında getirdiği özel muhasebe programı sayesinde planların deşifre olduğu öne sürüldü.

yegen

NASIL DEŞİFRE EDİLDİ?

Buna göre Yeğen'in getirdiği muhasebe kayıtlarının 4 aşamalı, 63 karakterli, sadece yöneticilerin bildiği özel şifreyle anlaşıldığı iddia edildi.

İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarda açılması gereken ve tek bir harfi dahi yanlış girilse anında kendisini sıfırlama özelliğine sahip olduğu söylenen program kayıtlarına göre, yardımların yüzde 13'ünün Pensilvanya'ya, yüzde 30'unun Cemaat'in etkin olduğu yabancı ülkelerin imamlarına(sorumlularına), geri kalanlarının ise Cemaat'e yakın ülke içindeki kurumlara dağıtılmasının kurala bağlandığı açıklandı.

İTİRAFLAR, ÖRGÜT ŞEMASINI ORTAYA KOYDU

Cemaatin İzmir'deki yapılanmasında kenti Bornova, Buca, Karşıyaka ve Bergama olarak 4'e ayırdığı iddia edildi. Dört bölgenin birbirinden bağımsız olarak faaliyet yürüttükleri, hepsinin teknşk ve ekonomik işleyişlerinin farklılıklar gösterdiği kaydedildi. Emniyet yetkilileri de, bu anlatımlardan sonra cemaatin işleyiş şemasını oluşturmaya başladıklarını, tamamen ortaya çıkartılması için de önemli bilgilerin elde edildiğini ifade etti.

 

 

 

Kaynak; Timeturk 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.