SON DAKİKA
Hava Durumu

Yemin töreninde Ermenistan sürprizi

"Seçilmiş" olması dolayısıyla Erdoğan için önceki Cumhurbaşkanlarından farklı bir protokol uygulanacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yemin töreninde Ermenistan sürprizi
"Seçilmiş" olması dolayısıyla Erdoğan için önceki Cumhurbaşkanlarından farklı bir protokol uygulanacak.

Erdoğan, 28 Ağustos'ta mazbata töreni ve yemin için Keçiören'deki konutundan Meclis'e geçerken, "Cumhurbaşkanlığı korumaları" eşliğinde Çankaya Köşkü'nden gönderilecek makam aracını kullanacak. Bu sırada, henüz yemin etmediği için Cumhurbaşkanlığı forsunun üzeri kapalı olacak.

Haberturk gazetesinden Şerife Güzel'in haberine göre; Meclis'teki yemin töreninden sonra fors açılacak. Erdoğan'ın makam aracına, yeminden sonra Cumhurbaşkanlığı yaveri eşlik edecek. Meclis'teki yemin törenine, ilk kez yabancı devlet başkanları da katılacak. Meclis Başkanlığı, genel kuruldaki özel locada Erdoğan'ın ailesine 30 kişilik yer ayırdı. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, çocukları ve torunlarının, özel locadan yemin törenini izlemesi bekleniyor.



ERMENİSTAN DA İZLEYECEK

Öte yandan yemin ve devir teslim törenini izlemek için temsilci gönderecek devlet ve uluslararası örgüt sayısı 75'e yükseldi. Ermenistan töreni Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan'la izleyecek. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, dün öğle saatleri itibarıyla törene katılacağını belirten ülke sayısı 67 oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.