SON DAKİKA
Hava Durumu

Yerel seçimlerin tarihi belli oldu

TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 384 oyla kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2012 00:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2012 01:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 384 oyla kabul edildi.

AA - TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde görüşmeler tamamlandı.

Genel Kurulda yapılan oylamaya 436 milletvekili katıldı.

Yapılan gizli oylama sonucu, teklifin maddelerine geçilmesi 35 ret oyuna karşın 384 oyla kabul edildi.

Oylamada 13 oy çekimser ve 3 oy boş çıktı, 1 oy da geçersiz sayıldı.

Daha sonra teklifin 1. maddesinin görüşmelerine başlanacak.

Anayasa değişikliği teklifi

Anayasa değişikliği teklifi, Anayasa'ya 'Geçici 20. madde'nin eklenmesini öngörüyor. İlk fıkrada, 'Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra yapılacak ilk mahalli idareler genel seçiminde oy verme gününün 2013 yılının Ekim ayının son pazar günü' -27 Ekim 2013- olduğu yer alıyor.

Teklifle, ayrıca yapılacak mahalli idareler seçiminde Anayasanın 67. maddesinde yer alan 'Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz' hükmünün, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un seçimin başlangıç tarihi ve oy verme gününe ilişkin hükümleri bakımından uygulanmayacağı' öngörülüyor.

Yerel seçimlerin öne alınmasında yarar var

Hükümet adına söz alan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2014'te Cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağına, yerel seçimlerle birlikte iki seçimin aynı yıl içinde olmasının bazı zorluklar getirebileceğine dikkati çekti. Bozdağ, iki seçimin sağlıklı yapılabilmesi için yerel seçimlerin öne alınmasında yarar olduğunu belirtti.

Bozdağ, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısına ilişkin de tasarıyı, önemli bir tasarı olarak nitelendirerek, bunun Hükümet, iktidar grubu açısından da riskler içerdiğini söyledi. Bozdağ, her türlü eleştiriyi, faturayı hesap ederek tasarıyı getirdiklerini kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.