SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yıkın ateş edin yine de Taksim'e gidin'

15 Temmuz'da Taksim'e çıkan askerlerin yargılandığı dava​ya ilişkin iddianamede, eski komutanlar Gazneli ile Kaya'nın telefon görüşmesi yap

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Yıkın ateş edin yine de Taksim'e gidin'
15 Temmuz'da Taksim'e çıkan askerlerin yargılandığı dava​ya ilişkin iddianamede, eski komutanlar Gazneli ile Kaya'nın telefon görüşmesi yaptıkları ve "Önünüze çıkan barikatları yıkın ateş edin yine de Taksime gidin" diye talimat verdiği belirtiliyor.

etullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın işgali sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması başladı.


İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmaya, 11 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) adına avukat Levent Bingöl, Milli Savunma Bakanlığını temsilen avukat Gökhan Öztürk ile Başbakanlık avukatı Ahmet Furkan Kayan'ın da hazır bulunduğu duruşmayı, 15 Temmuz gazileri ve izleyiciler de takip etti.


Duruşmada, 15 Temmuz’da vatani görevini yapan ve tutuksuz yargılan erlerin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ifadelerine başvuruluyor.



İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz'da darbeci askerlerce Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasına ilişkin hazırlanan 226 sayfalık iddianamede, 11'i tutuklu 4'ü firari 99 sanık bulunuyor.


Yargılanan 99 sanığın, ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan, 5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.



''Yıkın, ateş edin, yine de Taksim'e gidin''

İddianamede, Taksim Meydanı'nı işgal eden askerlerin talimatları İstanbul'daki ana darbe davası sanıklarından Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'dan aldıkları ifade ediliyor.


Sanıkların emniyet ve savcılık ifadelerinin yer aldığı iddianamede, 15 Temmuz 2016'da Hasdal Kışlası 6. Motorlu Piyade Alayı eski komutanı Albay Müslüm Kaya ile yeni alay komutanı Nebi Gazneli'nin durum hakkında telefon görüşmesi yaptıkları ve "Önünüze çıkan barikatları yıkın, ateş edin, yine de Taksim'e gidin" diye açıkça halka ateş etmeleri yönünde talimat verdikleri öne sürülüyor. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.