SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım: Anayasa değişikliği dayatmadır' demek milli iradeyi inkar etmek demektir

Başbakan Yıldırım "Anamuhalefet partisi Genel Başkanı diyor ki 'Dayatmayla anayasa olmaz.' Millet iradesinin temsili neredir? Meclistir. 'Bu anayasa d

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2017 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2017 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım: Anayasa değişikliği dayatmadır' demek milli iradeyi inkar etmek demektir
Başbakan Yıldırım "Anamuhalefet partisi Genel Başkanı diyor ki 'Dayatmayla anayasa olmaz.' Millet iradesinin temsili neredir? Meclistir. 'Bu anayasa değişikliği dayatmadır' demek, milli iradeyi inkar etmek demektir" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, parti genel merkezinde "Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmada "Terörü ülke gündeminde en aşağı sıralara indireceğiz. Daha fazla ekonomi, daha fazla iş, daha fazla aş ve ülkemizin her köşesinde insanlarımızın mutlu olması için, emniyet içinde yaşaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.



"Anayasa değişikliği dayatmadır' demek milli iradeyi inkar etmek demek"

Başbakan Yıldırım, "Anamuhalefet partisi Genel Başkanı bir mülakatta diyor ki 'Dayatmayla anayasa olmaz.' Bu, Meclisi yok saymaktır. Mecliste görüşüldü bu anayasa, kendisi de oradaydı. Millet iradesinin temsili neredir? Meclistir. Milletin temsilcileri orada. Bütün bunlar ortadayken, 'Bu anayasa değişikliği dayatmadır' demek, siyaseti, milli iradeyi inkar etmek demektir." diye konuştu.



"Kişiler gelip geçici, önemli olan memleket"

Yıldırım "(Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi) Bunu yapmazsak ne olacak? Çift başlılık devam edecek. Bir yandan güçlü parlamenter sistem var bir yandan halkın doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı. Olmaz. Bir koltukta iki kaptan olmaz. Kaptanın tek olması lazım. Kişiler gelip geçici, önemli olan memleket. Koltuk sevdasında olsak  biz bu değişikliğin peşinde olmayız. " dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.