SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım: 'Biz bunları iyi tanırız'

 Başbakan Yıldırım, PYD/PKK'nın kontrolündeki Suriye'nin Geleceği partisi ile ilgili, "Biz bunları iyi tanırız. Hangi kılıkta, hangi

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2018 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım: 'Biz bunları iyi tanırız'

 Başbakan Yıldırım, PYD/PKK'nın kontrolündeki Suriye'nin Geleceği partisi ile ilgili, "Biz bunları iyi tanırız. Hangi kılıkta, hangi isimle gelirse gelsin bazı dostlarımızı bir süre kandırabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti'ni kandıramazlar." dedi.

 






 












Yıldırım, "90'lı yılların başında yaşanan büyük acıların izleri hala hepimizin hafızasındadır. Dolayısıyla Balkanlarda benzer bir sıkıntının, krizin, kaosun yaşanmaması için bölgedeki bütün ülkelere ortak sorumlulukla hareket etme görevi düşüyor. Türkiye olarak biz Balkanların huzuru, istikrarı için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.MGK bildirisindeki 'proje terör örgütü' ifadesi ile ilgili olarak Başbakan Yıldırım, "Aslında ifade kendisini anlatıyor. Bu örgütler, kendi iradesiyle ortaya çıkan örgütler değil. Bu projeyi hazırlayan birilerinin olduğunu ifade ediyor. Birilerinin amaçlarına hizmet etmek amacıyla geliştirilmiş, yönlendirilmiş, sipariş üzere kurulmuş örgütlerdir." şeklinde konuştu.Başbakan Yıldırım, PYD/PKK'nın kontrolündeki Suriye'nin Geleceği partisi ile ilgili olarak ise, "Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye'de başka isimle karşımıza çıkıyorlar, Irak'ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar. Ama üzerlerindeki postu kaldırınca bunların kim olduğu çok açık şekilde meydana çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız. Hangi kılıkta, hangi isimle gelirse gelsin belki bazı dostlarımızı geçici bir süre kandırabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti'ni ve aziz milletimizi kandıramazlar." dedi.



MHP ile ittifak

"Şu aşamada MHP ile yapacağımız ittifak cumhurbaşkanlığı seçimini, milletvekili seçimini kapsıyor." diyen Başbakan Yıldırım, "Yerel yönetimler yani belediye seçimleriyle ilgili şu an için MHP ile ortak bir çalışmamız yok." ifadelerini kullandı. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.