SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım ve Schulz'dan ortak açıklama

Başbakan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Schulz ile Çankaya Köşkü'nde görüştü. Görüşme sonrası Yıldırım ve Schulz ortak aç

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım ve Schulz'dan ortak açıklama
Başbakan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Schulz ile Çankaya Köşkü'nde görüştü. Görüşme sonrası Yıldırım ve Schulz ortak açıklama yaptı.

 

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.Görüşme sonrası Schulz açıklama yapıyor. Schulz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:15 Temmuz sonrası AB'den yeterince deste gelmediğine yönelik eleştirileri dinledim. Bilmediğimiz konuları öğrenme şansımız oldu. Gerekli tepkiyi zamanında veremedik. AB'deki tüm meslektaşlarım adına şunu söyleyebilirim ki ölenlerin aileleriyle dayanışma içindeyiz.Schulz'un ardından Başbakan Yıldırım,"60 yıl geride kaldıktan sonra, bundan sonraki yol haritasını net bir şekilde Türk milleti görmek istiyor. Bu konuda 64. Hükümet döneminde başlatılan Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi ile ilgili birtakım yerine gelmeyen hususlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Bunlar içerisinde şu anda aşılamamış gibi görülen terörle mücadele yasasıdır. Türkiye, terörün her türlüsüyle amansız mücadele vermektedir."dedi.
MÜMKÜN DEĞİL
Başbakan Yıldırım FETÖ ile ilgili şu sözleri ifade etti:Kritik dönemde terörle mücadele yasasında gevşeme yapmak asla ve asla mücadelede katkı sağlamaz, tehdit büyür. Terör örgütleriyle bu denli yoğun biçimde mücadele ederken ilgili yasada değişiklik yapmak mümkün değil.Zaman zaman Avrupa'daki yetkililerin açıklamalarıyla bazı hoşnutsuzluklar olduğunu ifade ettim.FETÖ ilk bakışta anlaması zor bir örgüttür. Örgüt saydam değil, kapalıdır.
AVRUPA'NIN "GAZETECİLER İÇERİ ALINIYOR" YALANI
Başbakan, terör örgütünün hayatın her alanına sızdığını ifade ederek," FETÖ terör örgütü, hayatın bütün alanlarına sızmış durumda. Poliste, askerde, devlet dairelerinde ve medya sektöründe çok geniş bir varlığı mevcut. Bu medya mensuplarının içeri alındığı yolunda sık sık Avrupa'dan haberler duyuyoruz. Hiçbir gazeteci, terör örgütünün faaliyetlerine iştirak etmez. Ama bizdekilerin durumu farklı. Gazetecilik kağıdını alıyor ama bölücü terör örgütüne ve FETÖ terör örgütüne her yönüyle destek oluyor. Terör örgütünün lojistik hizmetlerini yerine getiriyor. Siz, bu ülkenin insanlarını öldüren kanlı bir örgütün mensubuna, elinde gazeteci kimliği var diye hoş geldin mi diyeceksiniz? Öyle bir şey asla bizden beklemesin" dedi.

 

 

Kaynak:Yeni Şafak
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.