SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan Başbakanı Samaras'tan Türkiye'ye iade-i ziyaret

- Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Türkiye-Yunanistan sınırı tampon bölgesi Pazarkule Sınır Kapısı’na gelerek, iade-i ziyaret gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2015 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2015 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
- Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Türkiye-Yunanistan sınırı tampon bölgesi Pazarkule Sınır Kapısı’na gelerek, iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Samaras, "Biz de hem sayın Davutoğlu’nun, hem de tüm Türkiye’nin yeni yılını kutluyoruz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Aralık 2014 tarihinde Edirne ziyaretleri programı kapsamında, Pazarkule Sınır Kapısı’na giderek, Yunanistan Başbakanı Samaras’ı telefonla aramış ve yeni yılını tebrik etmişti. Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, beraberindeki heyetle birlikte bugün Pazarkule Sınır Kapısı’na gelerek, Türkiye’ye iade-i ziyaret gerçekleştirdi.
Samaras, Türkiye-Yunanistan sınırı tampon bölgede, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ başta olmak üzere kalabalık bir heyetle karşılandı. İlk olarak Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı tarafından, Başbakan Samaras’a çiçek hediye edildi. Garnizon Komutanı Arı, sınır birlikleri olarak komşu iki ülke arasında planlı, programlı ve dostani bir şekilde görevlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Hudut birlikleri, karşılıklı iyi niyet çerçevesinde, dostani bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Ben arkadaşlarımızın göstermiş olduğu bu iyi niyet için teşekkür ederim" dedi. Başbakan Samaras da, Garnizon Komutanı Arı’ya, "Bu duygular karşılıklı. Bizler de sizlere teşekkür ediyoruz" şeklinde cevap verdi.

"BURADAKİ HUDUT İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUK HUDUDUDUR"
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de "Yaklaşık 15 gün önce değerli Başbakanımız Davutoğlu’nun sizinle bu noktada telefonla görüşmesi iki ülke arasındaki ilişkilerin son derece gelişmesine sebep olacağına inanıyorum" diyerek Başbakan Samaras’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras da "Başbakan Ahmet Davutoğlu buradan bana telefon etmişti. Yeni yılımı kutlamıştı. Biz de kendilerine aynı şekilde iyi yıllar diliyoruz" dedi.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Buradaki hudut iki ülke arasındaki dostluk hudutudur" diyerek, Başbakan Samaras’a, Edirne Valiliği tarafından hazırlatılan Edirne’yi anlatan bir kitap ve kentin tarihi lezzetlerinden olan badem ezmesi hediye etti.
Ziyaretin sonunda her iki heyet Türkiye-Yunanistan sınırı tampon bölgede hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.